Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Patserr1930
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Verhuurder wil garage afnemen

#1 , 1 week 6 dagen geleden (30 okt 2018 14:27)

Hallo,

Ik ben al eventjes aan het ronddwalen als non-member op dit forum, maar heb nu zelf eens een vraagje.

Contract getekend als 3-6-9, op Oktober 2004, en geregistreerd.

Ik ben al 14 jaar woonachtig in een appartement en heb al die tijd een garage inbegrepen gehad in ons contract (staat ook letterlijk vermeld).
Eerst hadden we een garage die aangrenst aan het gebouw, maar door verbouwingen heeft de toenmalige eigenaar een garagebox laten plaatsen (al dan niet met toestemming van de gemeente). Deze hebben wij 9 jaar lang gebruikt, zonder enig probleem, tot als de eigenaar het appartement verkocht heeft.

Nu zitten wij met de nieuwe eigenaar een beetje in conflict omdat deze zegt dat de garage daar zo snel mogelijk weg moet (In opdracht van de gemeente). Allemaal goed en wel, maar wij hebben een garage nodig voor onze grote diepvries, fietsen, brommers, en andere rommel. Dus eigenaar komt met oplossing om alles in de kelder (gemeenschappelijk) te plaatsen, maar voor de fietsen is dit helemaal niet praktisch daar wij die elke dag moeten gebruiken en dus niet elke dag met fietsen de trappen willen op- en afsleuren. Dit verloopt allemaal telefonisch, en mijn moeder zegt hem dat dit allemaal even besproken moet worden en waarop mijn moeder ook vraagt of er dan een prijsvermindering komt, waarop hij wat boos reageert en zegt dat dit probleem wel vervelend is uiteindelijk mond het uit op dat als we niet akkoord gaan, hij naar de vrederechter wil stappen.

Nu vroeg ik me af of indien dit voor het gerecht komt, dat wij hier slecht uitkomen? Ons contract is duidelijk en vermeld dat wij huren met garage. Er is een garage over van de vorige eigenaar maar hij wilt ons deze garage niet laten omdat hij waarschijnlijk werken wilt uitvoeren op het gelijksvloers (waar voordien de eigenaar woondde).

Zijn er dingen waarop wij moeten letten?
Indien dit voor het gerecht komt, moeten wij een advocaat nemen?


Ik dank u alvast voor de meningen/hulp die hieruitkomt.

Met vriendelijke groeten,
Patrice

Freshprince
Berichten: 199
Juridisch actief: Ja

#2 , 1 week 6 dagen geleden (30 okt 2018 14:40)

Staat de garage ook in de intredende plaatsbeschrijving?

Art. 1723 van het Burgerlijke Wetboek: "De verhuurder mag gedurende de huurtijd de gedaante van het verhuurde goed niet veranderen".

Mijns inziens vraagt u met het volste recht een huurprijsverlaging tegenover uw akkoord dat de garage wel zou mogen weggenomen worden.

U hoeft geen advocaat te nemen en mag uzelf verdedigen. Dat lijkt me doenbaar voor een dergelijk geschil.
Mocht het voorkomen dan zou ik in hoofdorde vragen dat de garage behouden moeten blijven (met verwijzing naar voormeld wetsartikel) en ondergeschikt, indien de verwijdering toch toegelaten wordt, een huurprijsverlaging van XX euro (kijken naar de gangbare huurprijs van een garage in de directe omliggende omgeving) wegens een definitieve vermindering van uw huurgenot.
Raadpleeg voor belangrijke juridische beslissingen altijd een advocaat (met specialisatie in desbetreffende materie) of bevoegde instantie, niet enkel een forum!

Reclame

Terug naar “Huren”