Pagina 1 van 1

Huurbazen

Geplaatst: 11 maand 6 dagen geleden (13 okt 2018 16:52)
door Lente1996
Wij huren sinds vorig jaar een appartement en hebben ondertussen een huis gekocht. Nu waren onze huisbazen hier niet met gediend en beginnen ze ambetant te doen. Wij zouden graag willen weten wat onze rechten zijn.

- Vandaag mijn huisbaas betrapt in mijn garage omdat hij het dak moest schoonmaken. Wij waren hiervan helemaal niet op de hoogte. Mag dit zomaar? Onze auto’s stonden in de garage. Wat als hij een kras maakt, wie is verantwoordelijk?

- huisbazen hebben blijkbaar achter onze rug naar onze verzekeringsmakelaar gestuurd om te vragen of onze brandverzekering wel nog in orde is. Mogen zij dit zomaar opvragen? De brandverzekering was uiteraard wel in orde... Ik vind het gewoon belachelijk dat ze dit achter onze rug doen en het niet gewoon aan ons vragen.

- ons appartement is een nieuwbouw en doordat het gebouw zich gezet heeft zijn er scheuren ontstaan. Voor wie zijn de herstellingskosten? Zij willen dat wij dit herstellen, mits hun hulp wel. Ik zou liever hebben dat ze dit doen nadat ons contract is afgelopen in verband met stof en vuil.

- mogen zij zomaar onze borg inhouden als er bijvoorbeeld een kras is op het werkblad van de keuken?

- we hebben onze opzeg gedaan en nu eisen ze plots dat we de verwarmingsketel nog laten reinigen. (Terwijl we hier nog maar een jaar wonen) mag dit? Is vorig jaar nagekeken.

- blijkbaar moeten er nu ook plots onderhoudswerken gebeuren aan de zonnepanelen bovenop het appartement. Dit zou samen 700 euro kosten, waarvan wij 150 euro zouden moeten betalen. Zijn deze kosten voor ons?

Veel vragen, maar vooral veel frustratie. Wij zijn normaal helemaal geen moeilijke mensen, maar wij moesten gedurende het jaar alles punctueel uitvoeren. Als we 1 regel overtraden (bv een vlag ophangen voor het wk) kregen we direct een boze mail. Ik vind gewoon dat als zij dit van ons eisen, zij dan ook maar de regeltjes moeten volgen.

Re: Huurbazen

Geplaatst: 11 maand 6 dagen geleden (13 okt 2018 19:49)
door mava105
Voornaamste vraag:Welk type huurcontract? Korte of lange termijn?

Re: Huurbazen

Geplaatst: 11 maand 6 dagen geleden (13 okt 2018 19:50)
door bosprocureur
intredende staat van bevinding ?

Re: Huurbazen

Geplaatst: 11 maand 6 dagen geleden (13 okt 2018 20:58)
door Lente1996
Voornaamste vraag:Welk type huurcontract? Korte of lange termijn?

Lange termijn

Re: Huurbazen

Geplaatst: 11 maand 4 dagen geleden (15 okt 2018 17:17)
door LennieK
wat die zonnepanelen betreft; genieten jullie van de goedkopere stroom door de zonnepanelen?