Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
BP4
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

handelspand gehuurd, plichten van de verhuurder

#1 , 2 maand 5 dagen geleden (06 okt 2018 11:43)

Wij hebben een handelspand gehuurd met daarboven een woonst. We betalen 1 bedrag aan huur. Nu zijn er heel wat mankementen waarvan wij vinden dat de verhuurder deze dient te (laten) repareren/vernieuwen/vervangen. Echter krijgen wij geen afdoende gehoor. 1 antwoord was om ons gratis producten te leveren (de verhuurder is tevens ook onze contractuele leverancier) in ruil voor die kosten die we dan zelf moeten maken. Dit hebben wij geweigerd. Met als gevolg dat er nu dan niets gedaan wordt. Wat zijn onze rechten hieromtrent en wat zijn de plichten van de verhuurder? En waar kunnen we dit aanvechten/gedaan krijgen zonder dat het ons geld kost?

mava105
Berichten: 16206
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 2 maand 5 dagen geleden (06 okt 2018 11:50)

De verhuurder van een handelspand heet dezelfde verplichtingen als iedere ander verhuurder: Hij moet het eigenaresonderhoud doen.
Zonder een opsomming van uw problemen kan ik hier niet juist zeggen wat voor wie is
Je kan ook steeds naar de vrederechter stappen, nadat je hem eerst aangetekend in gebreke hebt gesteld en hem een termijn gegeven hebt voor uitvoering van de werken
Een procedure voor de VR hoeft niets te kosten, want je kan daar zelf uw uitleg doen.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Huren”