handelspand gehuurd, plichten van de verhuurder

BP4
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

handelspand gehuurd, plichten van de verhuurder

#1 , 06 okt 2018 11:43

Wij hebben een handelspand gehuurd met daarboven een woonst. We betalen 1 bedrag aan huur. Nu zijn er heel wat mankementen waarvan wij vinden dat de verhuurder deze dient te (laten) repareren/vernieuwen/vervangen. Echter krijgen wij geen afdoende gehoor. 1 antwoord was om ons gratis producten te leveren (de verhuurder is tevens ook onze contractuele leverancier) in ruil voor die kosten die we dan zelf moeten maken. Dit hebben wij geweigerd. Met als gevolg dat er nu dan niets gedaan wordt. Wat zijn onze rechten hieromtrent en wat zijn de plichten van de verhuurder? En waar kunnen we dit aanvechten/gedaan krijgen zonder dat het ons geld kost?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Wil je een analyse van jouw juridische situatie? Jureca staat voor je klaar. Bestel eenvoudig online en bespaar. All-in prijs €125. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 19183
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 06 okt 2018 11:50

De verhuurder van een handelspand heet dezelfde verplichtingen als iedere ander verhuurder: Hij moet het eigenaresonderhoud doen.
Zonder een opsomming van uw problemen kan ik hier niet juist zeggen wat voor wie is
Je kan ook steeds naar de vrederechter stappen, nadat je hem eerst aangetekend in gebreke hebt gesteld en hem een termijn gegeven hebt voor uitvoering van de werken
Een procedure voor de VR hoeft niets te kosten, want je kan daar zelf uw uitleg doen.

Reclame

Terug naar “Huren”