Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
EvelienDK
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Huisreglement geen huisdieren toegelaten

#1 , 1 week 3 dagen geleden (11 aug 2018 10:56)

Hey Iedereen

Ik zocht naar een appartement en eindelijk heb ik eentje gevonden. Alles verloopt goed en dan mocht ik het contract gaan tekenen.
Blijkbaar is dit een onderverhuring van een sociale huisvestingsmaatschappij.

Tijdens het bespreken van het contract verloopt alles goed en dan ineens kwam het huisreglement: geen huisdieren toegelaten ook niet bezoekers met een huisdier.

Ik verschoot mij een bult. Het contract was getekend en dan komen ze met het huisreglement aan.

Ik heb altijd een katje gehad, een rustig bang katje dat hele dagen slaapt. Nog nooit problemen gehad bij vorige huisbazen.

Ik voel me schuldig dat ik de wet precies ga overtreden, maar ik hoor langs alle kanten dat ze dit niet mogen verbieden.

Het huisreglement heb ik natuurlijk niet getekend.

Wat moet ik nu doen?

eylis
Berichten: 6932

#2 , 1 week 3 dagen geleden (11 aug 2018 13:04)

Als dit huisregelement niet getoond is voordat het contract is getekend, vind ik dit een zeer laakbare praktijk van de verhuurder. Ten tweede is dat wettelijk ook geen toegelaten clausule. Men kanu er al zeker niet voor buitenzetten. Ten derde is de clausule dat u geen bezoek mag ontvangen met een dier, helemaal onafdwingbaar. Kortom: men heeft u dit allemaal medegedeeld nà het ondertekenen van het contract en het is wettelijk onafdwingbaar. Lig er niet wakker van. Zorg alleen dat het katje geen overlast en schade veroorzaakt. Als u er over wordt aangesproken, verwijs dan naar de huurwetgeving.

adizal
Berichten: 96
Locatie: Antwerpen

#3 , 1 week 2 dagen geleden (12 aug 2018 09:02)

Bekijk hier verder op het forum....Geen huiseigenaar of eigenaar van een appartement kan u het recht ontzeggen een huisdier te houden of aan te schaffen zelfs als het contract dit uitdrukkelijk vermeld . U dient vooral te zorgen dat het dier geen hinder vormt voor mede geburen, zoals geurhinder of aanhoudend geblaf. Feiten moeten ook nog eens bevestigd worden door de politie....er staat leesstof genoeg over hier op het forum onder huren...

Reclame

Terug naar “Huren”