bezoekrecht einde huur

Paco
Topic Starter
Berichten: 69

bezoekrecht einde huur

#1 , 6 maand 2 weken geleden (09 aug 2018 16:33)

De huurder heeft het huurcontract opgezegd, maar laat de verhuurder niet samen met de kandidaat huurders het pand bezichtigen. Alleen de kadidaat huurders mogen het pand bezoeken. Heeft de huidige huurder het recht de verhuurder of zijn vertegenwoordiger tijdens de laatste 3 maanden van het huurcontract de toegang te weigeren indien hij zich aanbiedt samen met kandidaat huurders?

in het huurcontract is volgende clausule opgenomen:

------------
Artikel 17 : bezoekrecht

De huurder dient toe te staan dat tijdens de laatste drie maanden van de huurovereenkomst of in geval van verkoop een bericht aangebracht wordt ten behoeve van kandidaat-huurders respectievelijk kandidaat-kopers. De huurder zal eveneens dulden dat het gehuurde goed bezichtigd wordt gedurende drie werkdagen gedurende 2 uren, waarvoor de concrete afspraken onderling en ten gepaste tijde geschieden.
----------------


Paco
Paco

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Drone
Berichten: 1632
Locatie: st-niklaas

#2 , 6 maand 2 weken geleden (09 aug 2018 18:31)

zoals de clausule in het contract staat, is de huurder in zijn recht

er staat nergens dat de verhuurder aanwezig moet zijn om kandidaat huurders rond te leiden of dat deze toegang heeft tot de woning/appartement tijdens de bezichtiging van kandidaat huurders/kopers

LeenW
Berichten: 7823

#3 , 6 maand 2 weken geleden (09 aug 2018 18:45)

Het is echter niet onlogisch dat de eigenaar hierbij wil zijn. Zeker als er wat onenigheid is.

Reclame

CityBird
Berichten: 256

#4 , 6 maand 2 weken geleden (09 aug 2018 20:33)

Als de verhuurder of makelaar aan de deur staat met potentiele huurders gaat de huidige huurder dus vragen aan de makelaar/verhuurder om buiten aan de deur te wachten. Je zou voor minder vragen beginnen stellen.

mava105
Berichten: 16773
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#5 , 6 maand 1 week geleden (10 aug 2018 09:14)

Bij een dergelijke huurder zou ik niet alleen goed uitkijken bij de uitgaande plaatsbeschrijving, maar 5 x goed alles nazien, ieder slot doen werken om na te zien of het wel werd gesmeerd en/of onderhouden, ieder kastje openen om te zien of de deurtjes niet afzakken of de scharniertjes niet piepen, alle ramen openen en sluiten om de werking van hang en sluitwerk na te zien, alle warm en koudwaterkranen dien werken, ieder nagelgaatje in de muur, ook die van punaises noteren enz...

bosprocureur
Berichten: 3496

#6 , 6 maand 1 week geleden (10 aug 2018 10:02)

Inderdaad, het ene plezier is het andere waard.

Het kan ook helpen als je de kandidaat - huurders een beetje voorbereidt op een eerder koele ontvangst of overdreven commentaar...

Paco
Topic Starter
Berichten: 69

#7 , 6 maand 1 week geleden (10 aug 2018 13:49)

Bedankt allen voor jullie suggesties! Zal de clausule in het contract aanpassen en duidelijk vermelden dat de verhuurder of zijn gevolmachtigde samen met de kandidaat huurders de woning mag betreden.

:(
Paco

Terug naar “Huren”