huurder bvba weigert huur te betalen

malek001
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

huurder bvba weigert huur te betalen

#1 , 9 maand 1 dag geleden (17 apr 2018 03:51)

beste,

Mijn vraag is het volgende; in 2016 hebben een zekere A en (B) zich akkoord gesteld om mijn pand te huren, het gaat om een BVBA, uitbater A ondertekent de handelshuurovereenkomst onder zijn naam ongeregistreerd, met B onderteken ik de huurwaarborg die ik ontvang in de hand wat natuurlijk niet mag !
Na enkele maanden onstond er een geschil tussen de beide opstarters, de huur werd toen niet betaald dus heb ik zaakvoerder A op zijn plichten gewezen en gevraagd om zo snel mogelijk de huur over te maken, tevergeefs, dan heb ik hem een aangetekend brief opgestuurd, zijn antwoord was dat hij als opstarter van de eethuis geen officiele zaakvoerder meer is, en dat ik mij moet richten tot de nieuwe zaakvoerder B met allerlei adminitratieve vragen, wat ik toen ook gedaan heb.
Na veel gestruggle werd dan de huuR eindelijk betaald door zaakvoerder B, welliswaar altijd 2 soms 3 a 4 weken te laat.

Nu na 2 maanden dus in februari van dit jaar om precies te zijn vraagt deze zaakvoerder B om de oude kontrakt die ik ondertekend had met zaakvoerder A te vernietigen en een nieuw kontrakt op te maken onder een ander naam, daar volgens hem de gemeente er naar vroegen en die zou dan een aanvang hebben vanaf 11/2107, wat ik toen geweigerd heb omdat dit als valsheid in geschrifte kan geïnterpreteerd worden, komt erbij dat de huurovereenkomst ondertekent in 2016 niet geregistreerd werd. Nu weigert hij de huur te betalen, de huur is opgelopen tot 2 maanden, wat nu????

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 11788
Juridisch actief: Nee

#2 , 9 maand 1 dag geleden (17 apr 2018 08:38)

Je kan naar de vrederechter gaan en proberen je gelijk te halen.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

malek001
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

#3 , 9 maand 1 dag geleden (17 apr 2018 10:11)

Bedankt voor de reactie, u zegt "proberen uw gelijk te halen" betekent dit dat hij in zijn recht is om de huur achter te houden of hoe zit dat?

Reclame

denlowie
Berichten: 11788
Juridisch actief: Nee

#4 , 9 maand 1 dag geleden (17 apr 2018 12:40)

Wij hebben geen glazen bol waarom hij weigert de huur te betalen.

Dit moet de vrede rechter beslissen hoe en waarom, dit is zijn werk.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Terug naar “Huren”