Huuropzeg - Contract Korte termijn

aron_lj
Topic Starter
Berichten: 2

Huuropzeg - Contract Korte termijn

#1 , 04 feb 2018 09:36

Wij hebben ons contract (3 jaar) korte termijn opgezegd. In ons contract staan de voorwaarden vermeld. Ons contract loopt normaal af op 30/09/2018.
  • 1. Huur blijven betalen tot wederverhuring
    2. Boete van forfaitair 2 maanden huur (= waarborg)
Onze vraag:
  • 1. Indien het niet opnieuw verhuurt is NA september 2018, moeten wij dan blijven verder huur betalen? Of is dit tot september (einde contract)
    2. Ik veronderstel dat de boete en het betalen van de huur tot weder verhuring NIET MEER mag zijn dan het totaal van huren tot september. M.a.w. mag de eigenaar de boete van 2 maanden eisen, als het pas opnieuw verhuurt is in augustus? Of mag hij dan maar 1 maand boete eisen?
Bedankt

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
mava105
Berichten: 22270
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 04 feb 2018 09:44

1- huur is betaalbaar tot einde contract = 30/09/2018 indien niet vroeger verhuurd

Blaatpraat
Berichten: 3794

#3 , 06 feb 2018 21:29

1. Nee, ja
2. Klopt, nee, ja

Wanneer hebt u opgezegd?
Voor februari, of deze week?

Reclame

Freshprince
Berichten: 495
Juridisch actief: Ja

#4 , 08 feb 2018 16:39

Er is rechtspraak die zegt dat cumulatie (doorbetalen EN schadevergoeding) niet kan.
Basis is artikel 1184 van het Burgerlijke Wetboek, algemeen verbintenissenrecht.

Cassatie sprak zich hierover ook uit en zegt dat wanneer een van de partijen in een wederkerige overeenkomst haar verbintenis niet nakomt, de tegenpartij slechts de keuze heeft om ofwel die partij in uitvoering van de overeenkomst aan te spreken wanneer de uitvoering mogelijk is (dat is de huur blijven betalen), ofwel de ontbinding van de overeenkomst met schadevergoeding te vorderen. Niet beiden.

Jouw verhuurder moet dus kiezen tussen uitvoering (blijven betalen tot wederverhuring) OF ontbinding met schadevergoeding (forfaitaire boete). Niet beiden.

Ik zou je evenwel aanraden om te proberen praten met elkaar (zonder bovenstaande meteen op tafel te willen gooien) om zo tot een minnelijke beëindiging overeen te komen.

Een juridisch steekspel is niet wenselijk en doet vaak meer kwaad dan goed.
Raadpleeg voor belangrijke juridische beslissingen altijd een advocaat (met specialisatie in desbetreffende materie) of bevoegde instantie, niet enkel een forum!

Terug naar “Huren”