Huurder vertrekt zonder nieuw adres te geven

Jo23
Topic Starter
Berichten: 379
Juridisch actief: Nee

Huurder vertrekt zonder nieuw adres te geven

#1 , 17 jan 2018 22:51

Hallo

Mijn moeder verhuurde in Zellik een klein appartement sinds ongeveer vier jaar aan Marokkaanse huurders. Die huurders zijn plots vertrokken zonder hun nieuw adres mee te delen. Ze stuurden 14 dagen voor hun vertrek een aangetekende brief met de mededeling dat ze maar 1 maand vooropzeg wilden betalen.
Nu zijn ze weg maar ze hebben de sleutels nog niet ingeleverd terwijl ze hun huur niet meer betalen, de eigenaar heeft dus geen toegang ... en ook de overdracht van het water, electra en gas in nog niet gebeurd.
Mijn moeder hoorde van buren dat de huurders naar een sociale woning getrokken zijn, maar ze weet niet bij welke maatschappij of in welke wijk die woning ligt. Mijn moeder die 95 jaar oud is kan gezien haar leeftijd niet uit de voeten. We zouden graag het nieuwe adres van de huurders te weten komen om hen te contacteren om de sleutels terug te vragen. Weet iemand hoe we het nieuwe adres van die huurders kunnen terugvinden zonder meteen een advocaat in te schakelen?
Bij voorbaat dank!

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 38587

#2 , 17 jan 2018 23:00

U gaat let het huurcontract naar - in principe eender welke - gemeente en vraagt, gezien u de huurders in gebreke wil stellen hun huidig adres.
Zorg dat u een document bij hebt waar u als lasthebber met aangegeven voor uw moeder.
Kopieer haar identiteitskaart op dat document dat door u en uw moeder getekend - plaats en datum ook vermelden op document.

https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q= ... WNux_bTUYT

https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q= ... W-cCj8EPyr

bosprocureur
Berichten: 6853

#3 , 18 jan 2018 09:12

En , gezien zij de sleutels nog niet overmaakten, nog niet binnengaan, mag ik aannemen ?

Reclame

pluspower
Berichten: 104
Juridisch actief: Nee

#4 , 18 jan 2018 10:15

Noch de gemeente noch de politie heeft het recht om u het adres te geven van uwe huurder.
Enkel een procedure starten met advocaat kan een oplossing zijn. Maar vergeet niet dat zoiets veel veel tijd gaat vergen en u ook een pak centen gaat kosten. U zal er veel geld aan toeleggen.

LennieK
Berichten: 1858
Juridisch actief: Nee

#5 , 18 jan 2018 11:46

De tellers staan wellicht in een gemeenschappelijke ruimte? Vul dan in ieder geval het energieovernamedocument al in en stuur het op naar uw netbeheerder. Zij zullen dan in ieder geval al het nodige doen om de huurder te laten betalen voor wat hij verbruikte.

Kies daarna een eigen energieleverancier en zet het maandelijks voorschotbedrag op het minimum (15 euro geloof ik)

Didymus
Berichten: 2061

#6 , 18 jan 2018 11:48

Noch de gemeente noch de politie heeft het recht om u het adres te geven van uwe huurder.
Waar haalt u dit? Bewijs van woonst is een vereiste om iemand met een verzoekschrift voor het vredegerecht te dagen. De gemeente moet dit afleveren als u dit staaft met een huurcontract.

Indien de gemeente dit niet onmiddellijk, kan u hiertoe een verzoekschrift opstellen: naar https://www.jureca.be/juridische-produc ... tion=nqd3w
"sowieso" schrijf je zo.

Franciscus
Berichten: 38587

#7 , 18 jan 2018 14:58

Politie kan het inderdaad niet maar gemeente is het wel verplicht.
U doet ook aangifte aan gemeente dat personen - als ze er nog ingeschreven zouden staan - er in feite niet meer wonen ... maar dat kan u alleen in de gemeente waar de woning staat.
Verwittig daar ook de wijkinspecteur die instaat voor de administratieve zaken in en uitschrijven van personen in opdracht van de gemeente.
Indien geen adres gekend worden ze Ambtelijk Afgeschreven bij Collegiaal Besluit.

Niet via politie of gemeente ...als ze een bankrekening hebben kan een GDW en een advocaat wel meer gegevens opduikelen eventueel wel via vonnis.

Terug naar “Huren”