Huurwaarborg mysterie

EDPR
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Huurwaarborg mysterie

#1 , 17 jan 2018 10:06

Er is mij iets heel vreemds overkomen. Bij recent bezoek aan de bank om mijn online banking in orde te krijgen, printte de bankbediende een overzicht van mijn rekeningen uit. Mijn oog viel direct op een mysterieuze rekening waar enkele duizenden euros opstond. Ik had deze rekening nog nooit gezien. Het betrof een huurwaarborgrekening.

Ik heb in mijn dolle jaren inderdaad enkele panden vrij kort gehuurd. Maar ik huur nu toch al een 20-tal jaar niets meer, en heb ook geen idee bij wie ik toendertijd gehuurd zou hebben.

De bankbediende heeft geïnformeerd bij de hoofdzetel en die kunnen ook niets terugvinden. De bank raadt mij aan om een vrijgave te bekomen via de vrederechter.

Mijn vragen:
Waarom kan de bank (hoofdzetel!) geen informatie vinden over deze rekening? Ze staat toch bij hen?
Wat zijn de stappen die ik moet nemen?
Wat gaat mij dit kosten?
Wat als de toenmalige huisbaas reeds overleden is? (niet ondenkbaar na 20 jaar)
Kan de toenmalige huisbaas nog iets claimen? Ook na 20 jaar?
Hoe lang zou dit alles kunnen duren? (ik heb heel veel tijd)

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Freshprince
Berichten: 495
Juridisch actief: Ja

#2 , 17 jan 2018 10:45

Absurd. De bank zou moeten weten wie de tweede partij (verhuurder) bij de geblokkeerde rekening is. Wat gaan ze zeggen als jij afkomt met een kennis die zich voordoet als die oude verhuurder? Dat hij moet bewijzen de verhuurder/erfgenaam/... te zijn van het pand? Ze weten blijkbaar zelfs niet eens over welke woning het gaat, want ze hebben "geen informatie"...

Om een procedure voor vrijgave in gang te steken moet je ook nog weten tegen wie hé.

Je zou langs kunnen gaan bij de bevolkingsdienst voor een attest van woonst. Koppel de datum van de rekening aan dat attest, dan zou je het adres van de woning moeten hebben. Dan eventueel proberen via Kadaster te weten te komen wie nu de houder van het zakelijke recht is (eigenaar).
Raadpleeg voor belangrijke juridische beslissingen altijd een advocaat (met specialisatie in desbetreffende materie) of bevoegde instantie, niet enkel een forum!

Reclame

Terug naar “Huren”