bezwaar tegen domicilie mogelijk?

eos1998
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

bezwaar tegen domicilie mogelijk?

#1 , 08 okt 2017 11:58

Mijn moeder is dementerend. Wij (de 3 kinderen) zijn op dit ogenblik een procedure aan het opstarten om een rechterlijke beschermingsmaatregel aan te vragen.

Zij heeft een appartement, waar zij gedomicilieerd is, maar zij verblijft hoofdzakelijk in ons ouderlijk huis in een andere gemeente.

Na het overlijden van onze vader, zijn wij (de kinderen) samen voor de helft naakte eigenaar van beide onroerende goederen.

Wij hebben net ontdekt dat onze moeder "een vriend" van haar zich bij haar heeft laten domiciliëren. Zij kent de man al langer, maar wij mogen hem niet leren kennen. Dat wilt ze absoluut niet, wat wij uiteraard zeer verdacht vinden. We hebben wel al telefonisch contact gehad met de man, maar hij is niet geneigd ons te leren kennen.

Is er een mogelijkheid dat wij bezwaar kunnen intekenen tegen het plaatsen van de domicilie van die man of dat deze domicilie ingetrokken wordt?

Alvast bedankt voor de feedback.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
float
Berichten: 2467
Juridisch actief: Ja

#2 , 08 okt 2017 14:13

Neen. Derden kunnen geen bezwaar indienen tegen het vestigen van de hoofdverblijfplaats op een bepaalde locatie. De enige mogelijkheid is dit melden aan de gemeente of de politie die dan een onderzoek zal starten.

Franciscus
Berichten: 38599

#3 , 08 okt 2017 19:23

Gezien er nog geen beslissing vrederechter is is er geen bewindvoerder.
Vermoedelijk zal die persoon geen huurcontract hebben en dus is dat een bezetting ten bede ( kinderen die thuis wonen hebben ook geen huurcontract).
Het is de eigenaar maar vooral de vruchtgebruiker die beslist wat er met de bewoning gebeurd. Dus uw moeder.
Pas nadat er iemand van jullie of een advocaat bewindvoerder is kan daar verder iets of niets aan gedaan worden.
Betaald de man een bezettingsvergoeding ( noem dat nooit een huur)

Reclame

Terug naar “Huren”