wat doen?

Kinciatje
Topic Starter
Berichten: 15

wat doen?

#1 , 23 mar 2016 15:15

Ik heb contract vroegtijdig beëindigd contract 3-6-9

In e eerste maand nieuwe huurders gevonden en laten huren
zodus was opzgging niet vantoepassing

Er werd geen aangetekend opzegging gebeurd vanwege direkt nieuwe huurders

Nu eisen de verhuurder 600€ v.d 1200€ waarborg
waarmee ik akkoord ben na meerdere malen afspraken te makenvoor de verdelening te ondertekenen. Komt de verhuurders nooit af zonder verwittigen.

Het datteert van augustus dus bijna 8maanden al.
wat moet ik best doen ? Hebben zij na 8maanden nog steeds recht op contractbreuk vergoeding ?


Mvg

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Blaatpraat
Berichten: 3794

#2 , 23 mar 2016 15:29

Zij hebben er recht op tot 5 of 10 jaar nadat jij vertrokken bent.

Waarom 2 jaartallen? Juridische info die ik vind, spreekt elkaar tegen.

sloeberken
Berichten: 10285
Locatie: Erpe Mere

#3 , 23 mar 2016 16:27

Wat was de aanvangsdatum van u 9 jarig huurcontract.
Indien verhuurder sleutels aanvaard zonder protest, kan hij geen huur meer vragen.
Kennis is nog geen wijsheid, dit komt door de jaren.

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 25 mar 2016 11:00

“Art.3...§ 5. De huurder kan de huurovereenkomst op ieder tijdstip beëindigen met inachtneming van een opzeggingstermijn van drie maanden. Indien de huurder de huurovereenkomst evenwel beëindigt tijdens de eerste driejarige periode, heeft de verhuurder recht op een vergoeding. Die vergoeding is gelijk aan drie maanden, twee maanden of één maand huur naargelang de huurovereenkomst een einde neemt gedurende het eerste, het tweede of het derde jaar. Zolang het huurcontract niet geregistreerd is na de termijn van twee maanden bedoeld in artikel 32, 5°, van het Wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten, zijn zowel de in het eerste lid bedoelde opzeggingstermijn als de in het tweede lid bedoelde vergoeding niet van toepassing...Art.12.Behalve als zij er anders over beschikken, zijn de bepalingen van deze afdeling van dwingend recht. ”(20 FEBRUARI 1991. - BURGERLIJK WETBOEK. - BOEK III _ TITEL VIII _ HOOFDSTUK II, Afdeling 2. Regels betreffende de huurovereenkomsten met betrekking tot de hoofdverblijfplaats van de huurder in het bijzonder=Woninghuurwet)).

“Art.10...§ 3. Er mag niet beschikt worden over de bankrekening, noch in hoofdsom, noch in rente, noch van de bankwaarborg, noch van de rekening waarop de waarborg opnieuw werd samengesteld, dan ten voordele van een van beide partijen, mits voorleggen van ofwel een schriftelijk akkoord, dat ten vroegste opgesteld wordt bij het beëindigen van de huurovereenkomst, ofwel van een kopie van een rechterlijke beslissing. Deze beslissing is uitvoerbaar bij voorraad, niettegenstaande verzet of voorziening en zonder borgstelling of kantonnement.”(Woninghuurwet).

“Art.2262bis.§ 1. Alle persoonlijke rechtsvorderingen verjaren door verloop van tien jaar...”(Burgerlijk Wetboek).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Huren”