Onbewoonbaar verklaard huis

tokko
Topic Starter
Berichten: 20

Onbewoonbaar verklaard huis

#1 , 27 apr 2012 16:29

Hallo,

Wij hebben een huis gehuurd met begindatum op 01/07/2009 en zijn er uitgegaan op 31/10/2011. We hebben in augustus 2011 naar de gemeente gegaan om het huis te laten nakijken. Wonen vlaanderen is dan geweest en we hadden in totaal 97 strafpunten. Er was van alles mis geen warm water meer vloeren dat doorbuigden en op instorten stonden risico op co² vergifting geen werkende kookplaat meer overal vocht in de muren zelfs in de binnenmuren en regen dat naar binnen kwam door het dak en kans op elektrocutitie wegens loshangende kabels.
Dit is allemaal doorgegeven aan de eigenaars toen via telefoon, mondeling en brieven(zelfs het immo kantoor op de hoogte gebracht).
Het immo kantoor is begin juli 2011 komen kijken en gingen er zeker iets aan doen.
Een week nadien kwam het immo kantoor en de eigenaar kijken en het zou onze schuld allemaal zijn geweest.
Op het moment dat ze kwamen kijken was het binnen nu wel niet erg opgeruimd. Beneden wel maar de kamers waren een echte puinhoop op dat moment. Waren al bezig met een verhuis voor te bereiden.
Ten slotte bij het afgeven van de sleutels vroegen ze of ik een papier wou ondertekenen dat ik mijn huurwaarborg niet zou terugkrijgen voor de schade dat er was en omdat ik de laatste 2 maanden geen huur meer betaald had.( We wisten ondertussen al dat het huis onbewoonbaar ging verklaard worden).
Ik heb dit papier niet ondertekend en dan vroegen ze of ik de meterstanden wou ondertekenen. Dit wou ik wel degelijk ondertekenen maar ik had zelf geen pen bij mij om te tekenen en toen ik die van hun vroeg kreeg ik die niet omdat ik mijn huurwaarborg niet wou tekenen. Ben dan maar vertrokken zonder iets te tekenen.
Ik heb dan achteraf een water factuur gekregen van 1950 euro over 2 jaar en had al 800euro aan voorschot betaald wat ruim voldoende is over 2 jaar.
Ben dan achteraf naar een advocaat gegaan om mijn huurwaarborg terug te eisen en dat ze het water factuur zouden betalen. Mijn huurwaarborg heb ik direct teruggekregen maar op de uitnodiging om het water factuur te betalen hebben hun advocaat nooit geantwoord.
Heb ondertussen wel al een deurwaarder aan de deur gehad voor betaling van het water factuur. Heb alles uitgelegd ernaar en dat dit bij de advocates zit op het moment.
Op dit moment hebben we nog steeds geen antwoord gekregen voor de betaling van het water factuur. Dit is ondertussen ook al opgelopen tot 2600 euro.
Onze advacote heeft nu een verzoekschrift ingediend bij de vrederechter tot betaling van het water factuur en een vergoeding.
Het zou gaan om 25maanden x400euro per maand huur= 10.000euro
We zouden zelf nog 150 euro per maand willen betalen wegens het genoten onderdak toch. Zodat het bedrag toch nog op €6.250 + het waterfactuur.
Heb tijdens de huur ook nog eens chemo gekregen waarmee de toestand van het huis mijn gezondheid ook niet echt ten goede kwam. Ze hebben nooit iets willen maken en nooit omgekeken.
Het huis is uiteindelijk onbewoonbaar verklaard door de burgemeester op 09/11/2011 en ze hebben het huis te koop gesteld in september 2011 al direct nadat ze de papieren hadden ontvangen van wonen vlaanderen.


Heb het zo gedetaileerd mogelijk uiteen gezet. Er waren ook nog andere problemen in het huis en een garage da achter ons huis lag waar de dakpannen naar binnen vielen maar aangezien dit geen woongedeelte was hebben ze dit nooit genoteerd ergens.

Nu mijn vraag is hoe lang duurt zo een rechtzaak bij de vrederechter en wat is de kans van slagen voor ons?
Moet ik maanden of jaren wachten op de uitspraak van de vrederechter of gaat dit redelijk snel vooruit?

Alvast bedankt,

Tom

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
mava105
Berichten: 22254
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 27 apr 2012 16:41

Het doorgeven van meterstanden doe je als vertrekkende bewoner bast zelf bij de maatschappij, en laat je NIET DOEN door de verhuurder of de IMMO. Indien zijn het niet doorgeven, blijven de water en andere fakturen op uw naam komen.
Neem kontakt op met de watermaatschappij en laat die meter afsluiten.

tokko
Topic Starter
Berichten: 20

#3 , 27 apr 2012 16:51

De meterstanden zijn reeds doorgegeven door ons bij het einde van de huur. We gaan ons zeker niet laten doen. Maar het waterfactuur vind ik buitensporig veel. Wij zijn met 2 en een kindje van nu 2,5jaar. In de tijd dat we huurden heb ik bijna 6 maanden ergens anders gewoond door mijn operaties die ergens anders waren dan het ziekenhuis waar ik normaal ging. Dus het gaat over een goeie 20 maanden dat we 2700 euro aan water zouden verbruikt hebben. Natuurlijk staat het wel op papier dat de boilers zijn beginnen lekken we hebben ze dan laten afsluiten in zoverre het ging want anders hadden we helemaal geen water meer. Dus met als gevolg iedere keer we water pakten liep er ook een heel deel water gewoon weg. Maar daar waren ze van op de hoogte en ze wilden er niks aan doen.

Reclame

Franciscus
Berichten: 38583

#4 , 27 apr 2012 18:39

Dan is er duidelijk een probleem en schade die u hebt geleden.
Maar de watermaatschappij is wat deze problematiek betreft een 3de partij.
Uw advocaat zal met hen een regeling moeten treffen dat u direct het niet betwiste gedeelte betaald maar de rest pas later via terugvordering van huisbaas.

tokko
Topic Starter
Berichten: 20

#5 , 27 apr 2012 18:46

Ik begrijp de watermaatschappij volledig ze hebben diensten aangeboden en iets geleverd en daar wille ze hun geld voor. Maar ik ben niet van plan om iets te betalen als ik pas na 2 of 3 jaar geld ga terug zien. Het is daarmee dat ik graag zou weten hoelang een procedure bij de vrederechter meestal duurt in zo een zaken.

j.demoor
Berichten: 10360

#6 , 29 apr 2012 09:01

“Art.3. “Iedereen heeft recht op menswaardig wonen...“(15 juli 1997 Decreet houdende de Vlaamse Wooncode).

’130...Hieruit volgt dat als een woning,blijkens een beslissing van de burgemeester...tot ongeschikt-,onbewoonbaar- of overbewoondverklaring,niet aan deze normen voldoet,ze niet geldig het voorwerp van een (huur)overeenkomst kan uitmaken...Deze nietigheid heeft in beginsel terugwerkende kracht...Concreet betekent dit dat de verhuurder aan de huurder alle huurgelden moet terugbetalen...maar het huurgenot niet vatbaar is voor teruggave in natura,wordt meestal een teruggave bij equivalent bevolen in de vorm van een bezettingsvergoeding...‘(A.VAN OEVELEN,Die Keure,2009,88).

Procedures voor het vredegerecht inzake woninghuur duren gewoonlijk een paar maanden. Wanneer een deskundigenonderzoek vereist is kan dit aanzienlijk langer duren.

‘De meterstanden zijn reeds doorgegeven door ons bij het einde van de huur...Maar het waterfactuur vind ik buitensporig veel.’ vereist het opsporen van de oorzaak ervan.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

tokko
Topic Starter
Berichten: 20

#7 , 29 apr 2012 23:23

Hallo,

De oorzaak van het waterverbruik weten we dit was namelijk omdat de 2 boilers stuk waren zowel voor te afwassen als voor te wassen. De boiler in de badkamer stond zelfs op springen. Rook kwam er vanaf en het water liep er langs onder en boven uit. De boiler in de keuken is eraf genomen omdat deze ook lekte. Daar konden ze geen stop opzetten aangezien we anders nergens geen water meer hadden. Dus als er 5 liter water werd verbruikt liep er 20 liter gewoon weg en meer. Dit staat dus allemaal op papier en op foto.
Zodoende lijkt het mij dat hier weinig onderzoek voor nodig is.

We hebben zelfs tijdens de verhuis om eens nieuwsgierig te zijn en dit samen met de buurman een plank van de muur gehaald. ( muur was halvelings bedekt met platen voor zogezegd het proper houden van de muren)
Erachter zat het vol met schimmel en was het overal nat je voelde de nattigheid zo als je er overging.
Bij deze wist de buurman ook wat de reden was dat zijn muren steeds vochtig zijn en zijn behang eraf kwam tot op 1 meter hoogte.

tokko
Topic Starter
Berichten: 20

#8 , 11 mei 2012 11:22

Ik weet niet of mensen er iets aan hebben hoe het nu afloopt maar we zijn gisteren bij de vrederechter geweest en er zijn termijnen opgesteld.
De tegenpartij moet tegen 11 juni hun verweren.
Wij dan weer tegen 11juli.
En de tegenpartij heeft dan weer tijd tot 11 september
De uitspraak zou volgen op 4 oktober door de vrederechter.

Ik zal in tussen tijd als ik meer weet het hier ook zetten als dit gewenst is.

Vandebos
Berichten: 16087

#9 , 11 mei 2012 11:41

Altijd welkom. Posters zijn er mee geholpen om het gehele verloop van een zaak te kennen. Hou er wel rekening dat de tegenpartij hier kan meelezen. Post dus enkel het verloop of feiten op het ogenblik dat deze uw zaak niet meer kunnen schaden.

marsupilami
Berichten: 100

#10 , 17 mei 2012 11:25

Hallo,

Wij hebben een huis gehuurd met begindatum op 01/07/2009 en zijn er uitgegaan op 31/10/2011. We hebben in augustus 2011 naar de gemeente gegaan om het huis te laten nakijken. Wonen vlaanderen is dan geweest en we hadden in totaal 97 strafpunten. Er was van alles mis geen warm water meer vloeren dat doorbuigden en op instorten stonden risico op co² vergifting geen werkende kookplaat meer overal vocht in de muren zelfs in de binnenmuren en regen dat naar binnen kwam door het dak en kans op elektrocutitie wegens loshangende kabels.
Dit is allemaal doorgegeven aan de eigenaars toen via telefoon, mondeling en brieven(zelfs het immo kantoor op de hoogte gebracht).
Het immo kantoor is begin juli 2011 komen kijken en gingen er zeker iets aan doen.
Een week nadien kwam het immo kantoor en de eigenaar kijken en het zou onze schuld allemaal zijn geweest.
Op het moment dat ze kwamen kijken was het binnen nu wel niet erg opgeruimd. Beneden wel maar de kamers waren een echte puinhoop op dat moment. Waren al bezig met een verhuis voor te bereiden.
Ten slotte bij het afgeven van de sleutels vroegen ze of ik een papier wou ondertekenen dat ik mijn huurwaarborg niet zou terugkrijgen voor de schade dat er was en omdat ik de laatste 2 maanden geen huur meer betaald had.( We wisten ondertussen al dat het huis onbewoonbaar ging verklaard worden).
Ik heb dit papier niet ondertekend en dan vroegen ze of ik de meterstanden wou ondertekenen. Dit wou ik wel degelijk ondertekenen maar ik had zelf geen pen bij mij om te tekenen en toen ik die van hun vroeg kreeg ik die niet omdat ik mijn huurwaarborg niet wou tekenen. Ben dan maar vertrokken zonder iets te tekenen.
Ik heb dan achteraf een water factuur gekregen van 1950 euro over 2 jaar en had al 800euro aan voorschot betaald wat ruim voldoende is over 2 jaar.
Ben dan achteraf naar een advocaat gegaan om mijn huurwaarborg terug te eisen en dat ze het water factuur zouden betalen. Mijn huurwaarborg heb ik direct teruggekregen maar op de uitnodiging om het water factuur te betalen hebben hun advocaat nooit geantwoord.
Heb ondertussen wel al een deurwaarder aan de deur gehad voor betaling van het water factuur. Heb alles uitgelegd ernaar en dat dit bij de advocates zit op het moment.
Op dit moment hebben we nog steeds geen antwoord gekregen voor de betaling van het water factuur. Dit is ondertussen ook al opgelopen tot 2600 euro.
Onze advacote heeft nu een verzoekschrift ingediend bij de vrederechter tot betaling van het water factuur en een vergoeding.
Het zou gaan om 25maanden x400euro per maand huur= 10.000euro
We zouden zelf nog 150 euro per maand willen betalen wegens het genoten onderdak toch. Zodat het bedrag toch nog op €6.250 + het waterfactuur.
Heb tijdens de huur ook nog eens chemo gekregen waarmee de toestand van het huis mijn gezondheid ook niet echt ten goede kwam. Ze hebben nooit iets willen maken en nooit omgekeken.
Het huis is uiteindelijk onbewoonbaar verklaard door de burgemeester op 09/11/2011 en ze hebben het huis te koop gesteld in september 2011 al direct nadat ze de papieren hadden ontvangen van wonen vlaanderen.


Heb het zo gedetaileerd mogelijk uiteen gezet. Er waren ook nog andere problemen in het huis en een garage da achter ons huis lag waar de dakpannen naar binnen vielen maar aangezien dit geen woongedeelte was hebben ze dit nooit genoteerd ergens.

Nu mijn vraag is hoe lang duurt zo een rechtzaak bij de vrederechter en wat is de kans van slagen voor ons?
Moet ik maanden of jaren wachten op de uitspraak van de vrederechter of gaat dit redelijk snel vooruit?

Alvast bedankt,

Tom
Eergisteren heb ook ik de inspecteur van wonen vlaanderen over de vloer gehad. Eind 2010 had ik de wooninspectie van mijn gemeente opgebeld daar ook de woning die ik huur OVERAL zeiknatte muren heeft, er overal zwarte schimmel woekert, de kelder om de zoveel onder water stond etc etc.
Gevaar voor elektrocutie door een loshangende driefase kabel, Co vergiftiging door een slecht afsluitende gaskachel, resultaat: 86 strafpunten.

Eigenaars (bejaarde mensen die een euro in drie zouden bijten) zijn het zelf wat komen "oplappen" met het gevolg dat er niks opgelost raakte (muren hadden ze te hoog of te laag opgespoten, afsluiting gaskachel, daar hadden ze wat cement tussen gepropt, enfin, een lang verhaal kort:

Anderhalf jaar later en een viertal bezoekjes nog van de wooninspectie van de gemeente bleek dat het opstijgend vocht, insijpelend vocht, condenserend vocht en schimmels er nog steeds waren (kachel nog steeds niet in orde, enz enz) en na de huurdersbond hierover te hebben gecontacteerd heb ik de stap gezet en gevraagd voor een inspectie van wonen vlaanderen zelf.

Ik denk dat ik zelfs meer strafpunten zal hebben dan op het eerste verslag (schoorsteen is onstabiel, moet volledig vernieuwd worden, geen ventilatie mogelijk in badkamer, er kunnen geen ramen open in de living, het regent binnen op zolder, de stenen brokkelen af van de buitenmuren, het hout van de ramen is volledig verweerd, enz enz)

Ik had zelf al kilo's foto's genomen, maar die bleken nutteloos te zijn als bewijs, ik kon die foto's eender waar genomen hebben... Het dak zelf hebben ze niet geïnspecteerd, want dat mocht niet van de verzekering...

De burgemeester is ervoor gekend dat hij nooit een huis ongeschikt of onbewoonbaar verklaard...

Toen ik vroeg hoe het vanaf hier verder ging gaan zei de inspecteur dat het verslag naar de eigenaar en naar de burgemeester ging verstuurd worden, dat we dan samen bij de burgemeester "op gesprek" moeten...

De huisbaas heeft al meerdere keren gedreigd dat als ik bleef zagen hij zijn huis ging verkopen. Ik dacht dat dit niet kon als het ongeschikt verklaard was, blijkt dat dat toch kan.

Dus als hij dat doet, dan moet ik hier buiten binnen de zes maanden.

Volgens de huurdersbond moet ik geen huur meer betalen vanaf het ogenblik dat het huis ongeschikt is verklaard. Na enkele maanden kan de eigenaar mij wel buitenzetten wegens het niet betalen van huur...

Tja, dan sta ik weer even ver. Veronderstel dat ik iets anders vind, dan moet ik een procedure aanspannen tegen de huisbaas en de huurdersbond zegt dat ze 100% zeker zijn dat ik die zaak zal winnen en dat de huisbaas alle huurgelden zal moeten terugbetalen sinds de dag dat ik hier woon.

De inspecteur van wonen vlaanderen beweerde dat dit niet juist was, dat stoppen van huur betalen niet mocht.

Het is schandalig, ik heb maar een drietal geaarde stopcontacten in het hele huis! En zelfs anno 2012 zijn dat zaken waar ze blijkbaar nog steeds niet over vallen!

Ik ben alleenstaande mama met een zoontje van 8 maanden, vraag enkel dat we in een gezond huis kunnen wonen dat in orde is. En als je daar dan stappen voor onderneemt kom je tot de conclusie dat je ofwel moet beginnen procederen en dat, als de huisbaas verkoopt, je toch buiten moet...

Vind maar eens iets anders als alleenstaande met vier honden dat nog betaalbaar én in orde is...

Zoals met alles is ook dit de omgekeerde wereld...

Mariette
Berichten: 2507

#11 , 17 mei 2012 11:44

aub! pas aub op met die schimmeltoestanden, zeker als je een baby in huis hebt!

In sommige gevallen kunnen die schimmels de longen aantasten, met dramatische gevolgen!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aspergillose" onclick="window.open(this.href);return false;

marsupilami
Berichten: 100

#12 , 17 mei 2012 12:00

aub! pas aub op met die schimmeltoestanden, zeker als je een baby in huis hebt!

In sommige gevallen kunnen die schimmels de longen aantasten, met dramatische gevolgen!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aspergillose" onclick="window.open(this.href);return false;
Ik weet dat maar al te goed... Vandaar dat ik ook de inspectie van wonen vlaanderen had aangevraagd in de hoop dat zij dit probleem serieus zouden nemen, maar vergeet het...

Ik had foto's doorgemaild naar een gespecialiseerde firma inzake vocht- en schimmelbestrijding en had dit als antwoord gekregen:


Bij nazicht van uw bijgestuurde foto’s,moet ik vaststellen (doch onder voorbehoud van diagnose ter plaatse) dat uw woning, die uw huurt ,volgende vochtproblemen heeft.


1 . Condensatie vocht

Voor mogelijke oorzaken verwijs ik hiervoor naar onze website(http://www.murprotec.be" onclick="window.open(this.href);return false;)- en klik vervolgens op vochtproblemen - condens

De aanwezige zwarte schimmels zijn hier het gevolg van.

2. Huiszwam

Het is duidelijk dat uw houtwerk aangetast is door deze zeer agressieve schimmel.

Voor verdere informatie zie website

3. Volgens de foto’s heb ik de indruk dat er ook een vochtinfiltratie is via de gevel.

4. Vermoedelijk is er ook vochtinfiltratie via het dak (laten nazien door dakwerker)

5. Wat ik niet kan zien maar gezien de toestand van de woning vermoed ik dat er ook opstijgend vocht aanwezig is inde woning.


Indien dit bevestigd wordt na mijn diagnose ter plaatse (doch ik heb hiervoor de opdracht nodig van de eigenaar),zijn deze problemen op te lossen onder garantie.

Let wel op dat een behandeling tegen huiszwam de woning gedurende min 1 week niet kan en mag bewoond worden.

Ik wil wel attent maken op het feit deze situatie uw gezondheid en die van uw kind zwaar kunnen schaden.

Een dringende oplossing lijkt mij dan ook meer dan noodzakelijk.


Toen ik dit wilde meegeven aan de inspecteur als bewijs, weigerde hij, hij zei dat ze adviezen van firma's niet mochten aanvaarden als bewijs, evenmin als mijn eigen foto's die ik had genomen...

Hij schilderde de aanwezige schimmels af als "niet zo erg" en daarmee was de kous af. Ik heb wel mijn zoontje die sinds zijn geboorte constant met verstopte, lopende neus zit, verkoudheden, hoesten, niezen.

Ook daar krijg ik te horen, "alle kinderen hebben dat nu, tis de tijd van het jaar, als het zomer zal zijn zal dat gedaan zijn"

Ik ben echt radeloos aan het worden, zit al met problemen genoeg wat betreft een zaak bij de jeugdrechtbank die binnenkort opgestart wordt, en ook wat de leefomstandigheden in dit huis betreft, en de manier waarop men alles minimaliseerd en zoals bij alles, is het om gek te worden van frustratie.

"Verhuis dan" zegt men... Alsof ze de beschikbare huizen naar mijn kop smijten. Sta op de lijst voor een sociale woning maar ook daar heb ik zeker nog een dik jaar te wachten voordat ik mss een eerste keer zal opgeropen worden...

"Doe je honden weg" is ook zoiets wat ik veel te horen krijg... mensen snappen niet dat ik geen familie meer heb, nergens terecht kan, en als ik nog eens mijn vier honden zou moeten weg doen dan stort ik gewoon in. Velen begrijpen dat niet maar die honden zijn als familie voor mij...

En ja, uiteindelijk gaat de gezondheid van je kind voor, maar je begrijpt dat het een hartverscheurende toestand is...

Mariette
Berichten: 2507

#13 , 17 mei 2012 12:15

Hij schilderde de aanwezige schimmels af als "niet zo erg" en daarmee was de kous af. Ik heb wel mijn zoontje die sinds zijn geboorte constant met verstopte, lopende neus zit, verkoudheden, hoesten, niezen.
De vader van mijn kinderen is aan de gevolgen van aspergillose overleden.
De eigenaar wist dat er schimmelvorming was, maar had niet beter gevonden er gewoon een houten wand voor te zetten.

IN de slaapkamer, IN het nachtkastje, IN een plastiek hoesje waren de bewaarde documenten ook zelfs beschimmeld.
Heb tijdens de huur ook nog eens chemo gekregen waarmee de toestand van het huis mijn gezondheid ook niet echt ten goede kwam.
uit wiki artikel:
De klinische manifestaties hangen vooral af van de toestand van het immuunsysteem van de patiënt. Bij een verlaagde weerstand door ernstige onderliggende ziekten (zoals taaislijmziekte), neutropenie door chemotherapie, verstoring van de normale flora, en een ontstekingsreactie door gebruik van antimicrobiële middelen en corticosteroïden kan de patiënt makkelijk gekoloniseerd raken en invasieve (dat is het binnendringen in bloed of lichaamsweefsels) ziekte ontwikkelen.

Aspergillus-soorten zijn vaak een secundair opportunistisch pathogeen bij mensen met bronchiëctasieën, kanker, andere schimmelinfecties, sarcoïdose en tuberculose. Het kweken van aspergillus uit sputum (opgehoest slijm) heeft in deze situaties lang niet altijd klinische betekenis.
Ik denk dat U met deze argumenten (plus aanwezigheid van baby) naar de arts en de sociale woningdienst gaat, u vast kan rekenen op voorrang.

maar ja... 4 honden..

tokko
Topic Starter
Berichten: 20

#14 , 11 dec 2012 19:15

hallo,
De rechtzaak bij de vrederechter is gedaan en in het vonnis staat dat ze 4600 euro moeten betalen.
Het waterfactuur zit nog steeds bij de rechtbank van eerste aanleg.
Mijn vraag is nu hoe kan ik zo snel mogelijk dat geld opeisen. Ze hebben al voorgesteld om 50euro per maand te betalen wat ik zelf te weinig vind. Is het mogelijk dat ik op eigen initiatief een deurwaarder langs stuur om alles in 1 keer op te eisen aangezien ik zelf ook een paar zware rekeningen heb. Ik vind dat mijn advocate en hun advocaat alles een beetje laten aanslepen. Daarom had ik graag geweten of ik zelf iemand kan sturen en hoelang zou het dan duren eer ik een betaling ontvang?

Franciscus
Berichten: 38583

#15 , 11 dec 2012 22:07

Is vonnis al betekend?
Is de termijn van beroep al voorbij?
Is in het vonnis een afbetalingsmogelijkheid voorzien?
Is 7,6 jaar ov 92 maanden en dan nog te vermeerderen met de wettelijke intrest.
Vermoedelijk ook nog de rechtsplegingsvergoeding.

Terug naar “Huren”