Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
westhoek
Topic Starter
Berichten: 397

Verhuren via OCMW

#1 , 6 jaar 7 maand geleden (04 jun 2011 15:35)

Mijn woning staat te koop en hopelijk wordt deze ook verkocht, dat geniet de voorkeur.
Doch wanneer dit niet het geval, denk ik erover na om de woning te verhuren via het OCMW. Ik heb al wat interessante info gevonden op dit forum, dat je zeker mag zijn van je maandelijkse centjes. Ik heb veel liever wat minder huur, dan meer te vragen en uiteindelijk niets te ontvangen.

Doch, ben vooral bang van beschadigingen. De woning is totaal vernieuwd. Graag hoorde ik relevante ervaringen van leden die ook een goed te huur aanbieden via een OCMW, van hoe problemen op te lossen, welke valkuilen en dergelijke. Met alle respect voor andere leden, maar van 'ik heb van horen zeggen dat,...' kan nuttig zijn, maar is soms een olifant van een mug. Mijn excuus mocht dit laatste grof overkomen.

Met dank.


david1
Berichten: 3

#2 , 6 jaar 7 maand geleden (04 jun 2011 15:50)

zeer interessant onderwerp.

Ik zal het kort samenvatten. Ik heb in 2009 verhuurd aan het ocmw, normale huurprijs bedraagt 600, maar het ocmw betaalde maar 500 euro.
Ik heb uiteindelijk ingestemd aan een man met 2 kinderen. Deze kwam zeer deftig over, kon het goed uitleggen, kortom een vlotte kerel.

Elke maand kreeg ik stipt de huur, daar geen probleem. Hij heeft daar 1 jaar gewoond, en ik heb meer kosten gehad dan het mij op 1 jaar heeft opgebracht.
Alles was pas vernieuwd, en heb uiteindelijk overal nieuwe vynil moeten steken, alles was op geen jaar niet gekuist, stukken bepleistering uit de muur, een raam kapot
2 radiators uitgebroken. Op 1 jaar tijd heb ik in totaal 500 * 12 gekregen = 6000 euro en alles bij elkaar heb ik in totaal voor 4500 euro kosten gehad.
Dan nog niet de uren bijgteld dat ik er zelf heb ingestoken. Uiteindelijk minimaliseerde de ocmw de schade en heb ik enkel de waarborg kunnen recuperen...
Veel beloftes van het ocmw in het begin en daarna niks meer.
We zijn enkel nog goed als verhuurder om ocmw te spelen. Het appartement is nu terug volledig opgeknapt en staat nu leeg. Ik verhuur het niet meer.
Het is spijtig genoeg op een punt gekomen dat het als verhuurder interessanter is geworden om zijn pand leeg te laten staan. Heb eveneens nog andere appartmenten
en de kandidaten tegewoordig zijn helaas doppers, interim werkers en de helft van de kadidaten wil plots niet meer huren als je een bewijs vraagt van correcte betaling
van het pand waar ze nu wonen.
Dit is de realiteit. Mijn pand wordt nu niet meer beschadigd en heb er geen slapeloze nachten meer van, voor mij is de keuze snel gemaakt.
Dus oordeel zelf of je nog wilt verhuren aan ocmw....

westhoek
Topic Starter
Berichten: 397

#3 , 6 jaar 7 maand geleden (04 jun 2011 15:54)

WOW David !!!!
Ja, dan betaal ik liever de leegstandsvergoedingen maar verder. Behalve een 3tal ouwe muren is bij mij ook alles, maar dan ook alles spiksplinternieuw.

roharro
Berichten: 13081
Locatie: Plopsaland

#4 , 6 jaar 7 maand geleden (04 jun 2011 22:38)

Ik moet het verhaal van David, op grond van persoonlijke ondervinding, voor 100 percent bevestigen.
NIET DOEN!!!!!!
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

westhoek
Topic Starter
Berichten: 397

#5 , 6 jaar 7 maand geleden (04 jun 2011 22:55)

Ook bedankt Roharro. Ik zal er maar best voor zorgen dat de woning verkocht geraakt. Van privé-verhuren (na de vele verhalen die ik hier lees) was ik toch al geen voorstander.

Fore
Berichten: 1318

#6 , 6 jaar 7 maand geleden (05 jun 2011 10:28)

Mensen die naar hier komen, hebben een 'altijd' een probleem.

Maar er zijn ook vele goede mensen (huurders)

ik denk niet dat je je mening moet baseren op dit forum, aangezien hier alleen maar de problemen belanden
"Lachen is de kortste afstand tussen mensen." - J.F.Kennedy

westhoek
Topic Starter
Berichten: 397

#7 , 6 jaar 7 maand geleden (05 jun 2011 13:17)

Je hebt gelijk Fore, maar ik zou maar eens in een situatie moeten belanden zoals David en Roharro.

Fore
Berichten: 1318

#8 , 6 jaar 7 maand geleden (05 jun 2011 13:22)

uiteraard, het is uw eigendom, het staat voor u vrij mee te doen, wat u wilt ;)
"Lachen is de kortste afstand tussen mensen." - J.F.Kennedy

tianneke
Berichten: 280

#9 , 6 jaar 7 maand geleden (05 jun 2011 14:16)

Wij verhuren niet via het ocmw, wat we er hier in de streek al van gehoord hebben, meer problemen dan voordelen...ik zie trouwens veel huizen die te huur stonden nu te koop staan.

roharro
Berichten: 13081
Locatie: Plopsaland

#10 , 6 jaar 7 maand geleden (05 jun 2011 20:40)

Mijn getuigenis is niet gebaseerd op één enkel feit maar wel op een ruime ervaring en die van verschillende kennissen.
Een OCMW voorzitter deelde me trouwens mee dat dit een onhoudbaar financieel probleem voor hen wordt om dit alles te blijven vergoeden: de vernielingen zijn legio en nog nooit gezien voordien. De rechtszaken tussen eigenaars en OCMW's rijzen dan ook de pan uit de laatste jaren.
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

Terug naar “Huren”