waterlek II

Alodius
Topic Starter
Berichten: 10

waterlek II

#1 , 13 mei 2011 16:20

Deze week heb ik van de Syndicus een overzicht van het waterverbruik gekregen en ik zou tussen september 2011 en Mei 2012: 519M³ = 2500 euro water verbruikt hebben. Ik ben zelden op mijn studio en de voorbije jaren heb ik nooit meer verbruikt dat 350 euro (op jaarbasis). Dinsdag zijn de loodgieters langsgeweest en nu blijkt dat de directe leiding (met meter) in mijn badkamer vertrekkend van de hoofdleiding niet goed afsluit. Ook blijkt de directe kraan naar de toilet niet af te sluiten. Ik heb deze laatste altijd al toegedraaid maar blijkbaar werkte deze niet. Ook lekt de boiler (dit had ik een half jaar geleden al aangekaart bij de huisbaas). Volgende week dinsdag gaan ze de hele miserie vervangen.

Ben ik de enige aansprakelijke in dit verhaal of kan ik de huisbaas hier ook in betrekken? Nu had ik graag erbij vermeld dat vorig jaar ik een rekening van 320 euro had voor waterverbruik (68m³) voor 25 m² en 1 persoon. Is dit niet aan de hoge kant?

mvg
H.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 15 mei 2011 11:42

‘dat de directe leiding (met meter) in mijn badkamer vertrekkend van de hoofdleiding niet goed afsluit‘ vereist dat u onderzoekt of dit niet goed afsluiten plaats heeft in een gemeenschappelijk of in uw privatief deel en dit volgens uw basisakte(art.577-4 Burgerlijk Wetboek).Dit geldt ook voor ‘de directe kraan naar de toilet’.

‘Ook lekt de boiler’ lijkt de privatieve delen te betreffen.

Gebreken aan de gemeenschappelijke delen dienen hersteld door toedoen van de syndicus en op kosten van het VME.

Gebreken aan de privatieve gedeelten dienen hersteld door toedoen van uw huisbaas.

Wat u zelf door doen of nalaten veroorzaakte is te uwen laste.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#3 , 16 mei 2011 18:49

U hebt de huisbaas al in kennis gesteld van de lekkende boiler dus hier is al een medeverantwoordelijkheid... enig idee hoeveel liter per uur/dag.
U kan niet zien of een stopkraan wel stopt dus zou ik zeggen ouderdom dus ook voor de huisbaas.
Nu plots zoveel waterverbruik en de jaren daarvoor wil dan weer zeggen dat het nu gebeurd is ... een leertje vervangen ALS je de hoofdkraan kan/mag afsluiten zou wel eens voor de huurder kunnen zijn.
Best eens kijken in bijlage bij Vandebos... die heeft daar een lijstje voor ... via zijn bijlage onder zijn bijdragen :D

Reclame

mava105
Berichten: 22868
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 16 mei 2011 19:52

De herstelling van lekkende kranen zijn tlv de huurders (Art BW 1754)

Terug naar “Huren”