huurster haalt opzegbrief niet op

citroentjeC2
Topic Starter
Berichten: 6

huurster haalt opzegbrief niet op

#1 , 01 mei 2010 19:35

Wij hebben een woning gekocht de akte is verleden op 23/04/2010 diezelfde dag hebben wij de huurster aangetekend opgezegd het gaat om
een niet geregistreerd huurcontract dus de opzeg gaat in op 1/05/2010 om
te eindigen op 31/07/2010 wij willen dus de woning zelf betrekken.

De huurster is tot op heden niet achter de brief gegaan kunnen wij nog iets doen zodat we met alles in regel zijn?

Ook vrezen we dat ze geen huur zal betalen van de vorige eigenaar weten we dat ze altijd zeer laat betaalt kunnen we al na 1 maand niet betalen het vredegerecht inschakelen ?
Kunnen we ze er eventueel vroeger uitkrijgen ?bij niet betaling?


Wij hebben onze huurwoning zelf ook opgezegd dus wij moeten in onze woning kunnen op 1/08/2010 of we staan op straat , ook is ze telefonisch
niet te bereiken, ik loop misschien vooruit op de feiten maar is het voorbarig om nu al een advocaat in te schakelen?

hopend op een antwoord

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Vandebos
Berichten: 16087

#2 , 01 mei 2010 20:02

Als de brief terugkomt hem NIET openen!!!

Gesloten houden.

U zendt de huurster een kopie van het schrijven per gewone post waarin u duidelijk vermeld dat het gaat om een kennisgeving ter informatie aangezien u haar de opzeg op datum X reeds per aangetekend schrijven met volgnummer 123456789000000 (zie nummer op de fiche) heeft bezorgd. Dezelfde dag dat u dit schrijven op de bus doet steekt u zelf ook een andere kopie in haar postbus. (waarop u aan de vermelding van het as toevoegt dat u eveneens nog een kopie per gewone post heeft verzonden)

Vanaf de eerste maand dat uw huurder niet betaalt daagt u haar middels een verzoekschrift 1344bis/e.v. Ger. W. voor het vredegerecht. U dient hiervoor dus wel te wachten tot de maand in kwestie effectief verstreken is. (anders zal de vrederechter geen nut hebben)

U kan in uw verzoekschrift de vrederechter vragen het bestaande huurcontract als nietig te beschouwen gelet op het feit dat de huur niet betaald wordt, ze elk contact met jullie weigert en zelfs de moeite niet heeft gedaan om het AS met de opzeg te gaan afhalen.

Deze stappen kan u eventueel zonder advocaat ondernemen, jullie kunnen immers middels de ongeopende brief, de fiche van de post, de verleden akte, een kopie van het contract een afschrift van de bank dat bevestigt dat er geen huur werd gestort perfect bewijzen dat jullie alle nodige stappen hebben ondernomen om het contract regulier op te zeggen.

Alhoewel het perfect begrijpbaar is om uw verhuis af te stemmen op het ogenblik dat het pand verondersteld wordt leeg te komen staan is het altijd, altijd aangewezen minstens een maand overlapping te voorzien. Dat mag wel een maand huur extra kosten, het voorziet jullie de mogelijkheid om op een rustige en georganiseerde wijze te verhuizen en indien nodig kleine reparaties te verrichten in het nieuwe pand die moeilijk of lastig kunnen zijn als jullie meubels en goederen er reeds in staan.

Hopelijk helpt dit antwoord jullie reeds verder?

citroentjeC2
Topic Starter
Berichten: 6

#3 , 02 mei 2010 09:21

Bedankt voor het snelle antwoord , ga eerst nog wat afwachten en kijken
of de opzegbrief terugkomt of niet hoop natuurlijk op het laatste.

Voor het eventuele verzoekschrift wend ik mij daarvoor rechtstreeks tot
het vredegerecht ? of hoe gaat dit in zijn werk?

mvg

Reclame

Vandebos
Berichten: 16087

#4 , 02 mei 2010 11:24

In de link in onderschrift vindt u een voorbeeldverzoekschrift terug.

De kostprijs van het indienen van dit verzoekschrift is :

€6 die het bewijs van woonst u kost op de dienst bevolking . (bewijs van woonst van diegene die u daagt in het verzoekschrift)

€35 voor het plaatsen van het verzoekschrift op de rol.

Beide kosten kan u middels een vraag in het verzoekschrift recupereren van de gedaagde partij. Het is de vrederechter die dit goedkeurt of niet.

Terug naar “Huren”