Het dubbele syndic is wat hen deed vermoeden dat alles in orde is, bleek dat zelfs de syndic kosten niet toekomen omdat de eigenaar alle onderhoudskosten in het volledige appartement betaalt met de syndic die hij krijgt van m’n ouders. Het is dan ook vanzelfsprekend als een weldenkende huisbaas, als je een gigantische jaarafrekening krijgt en verdrinkt in facturen, dat je even een seintje geeft aan de huurder dat deze dienen betaald te worden.Als de factuur van die laatste 3 jaar correct is wordt het betalen. Als weldenkende mens weet je als een factuur niet komt dat ze ooit wel komt (afgezien van verjaring) en hou je de centen ervoor aan de kant
Dit in de veronderstelling dat de afrekening consistent is met wat in het contract staat
Het is niet wij die verdrinken in de facturen, het is de huisbaas. Er wordt maandelijks 100 euro betaald voor syndic voor een verouderde appartement waar alle andere huurders 50 euro betalen. Er verandert quasi niets gezien de huisbaas te koppig is om in te gaan op de herstellingen en onderhoud, toch krijgen ze een afrekening van 2000 euro per jaar extra.het is niet de taak van de huisbaas te weten dat u verdrinkt in facturen.
Wat is de 'bijdrage' van de syndicus in dit verhaal?
Heeft die gelden opgevraagd die niet voor huurder waren maar voor verhuurder?
Wat heeft huurder te maken met de syndicus?
Nog zoiets, iets dat we al een lange tijd geleden hebben opgevraagd en nooit hebben gekregen (jammer genoeg zonder schriftelijk bewijs).Om bij het water te blijven, kan de verhuurder dit alsnog opvragen. Hij moet dan wel de facturen voorleggen met zijn berekening en verdeelsleutel. Indien hij geen facturen meer bezit moet hij duplicaten vragen aan de watermaatschappij.
Akkoord, enigste probleem dat wij hebben is dat de huisbaas de facturen niet op tijd bezorgt en zorgt voor nalatigheid kosten voor ons. Hij heeft het na 3 jaar achterhouden opgestuurd om de betaling te bekomen maar als ze proberen hem een volwaardige betalingsplan aan te wijzen gaat hij akkoord en laat niets meer weten.De vraag is veel te verward om er op te antwoorden.
Indien men als huurder twijfels heeft over de afrekening dan vraagt men inzage van de facturen. Zo weet men waarvoor men betaalt en of die kosten door verhuurder correct worden aangerekend aan de huurder.
Kan best zijn dat andere huurders met andere huisbaas een lager voorschot betalen, maar dat zegt niets, het is de eindafrekening die telt.
Het is een advocaat waarmee we communiceren, die zou als eerst zijn plicht moeten nemen om de communicatie vlot te laten verlopen.Waarom toch altijd bellen? Wat is er mis met mail en/of AS? Dat heb je tenminste een bewijs.
Gesprekken opnemen is ook niet 100 % safe.
Wordt er iets afgesproken, zet dit onmiddellijk op papier en vraag een bevestiging van ontvangst.
Heb je die niet binnen de 10 dagen, stuur een aangetekende brief. Dat zal hij het moe worden om niet meer te reageren, alhoewel ik denk dat hier individuen meelezen die hier alweer niet mee akkoord zullen zijn.
Dan verreken je toch gewoon die nalatigheidsintresten, en betaal de rest, met uw gegronde uirleg waarom je die nalatigheidsintresten niet betaald.het is niet gepast om facturen 3 jaar achter te houden, op te bouwen met nalatigheidsinteresten en alles erop en eraan, en deze dan door te sturen naar de huurders
We krijgen geen inzicht in de facturen, ongeacht hoe vaak en hoe opdringerig we het hebben gevraagd.Dan verreken je toch gewoon die nalatigheidsintresten, en betaal de rest, met uw gegronde uirleg waarom je die nalatigheidsintresten niet betaald.het is niet gepast om facturen 3 jaar achter te houden, op te bouwen met nalatigheidsinteresten en alles erop en eraan, en deze dan door te sturen naar de huurders