vochtprobleem

snemmelke
Topic Starter
Berichten: 1

vochtprobleem

#1 , 27 jan 2009 12:45

ik huur sinds 1 april 2008 een apartement. Ik heb nu samen met mijn vriend een huis gekocht en zou 1 maart willen verhuizen. We hebben dit gisteren per aangetekend schrijven laten weten aan de huisbaas.

we hebben natuurlijke geen jaar gehuurd en volgens de huurwetgeving zijn we onze waarborg kwijt. tenzij er misschien via huuroverdracht gewerkt wordt.

volgende mankement stelde zich in dit appartement :

serieuze vochtplek in berging die zich ondertussen uitgebreid heeft naar naastliggende badkamer en gang. In de gang is er ook vochtdoorslijpeling.
van de vochtplek in de berging waren we op de hoogte, door verhuurder was beloofd het probleem op te lossen, maar daar hebben we niets van gemerkt.

een ander probleem dat zich stelt : bij het vertrek van de vorige huurder werd door een verhuurder een bedrag aangerekend voor onderhoud van de verwarmingsketel. tot op heden is deze nog niet onderhouden, met als gevolg dat er nu serieus wat mankement aan zijn. Kan de verhuurder ons opnieuw een onderhoud aanrekenen, om dit geld misschien opnieuw in zijn zakken te steken zonder het onderhoud te laten uitvoeren.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
leentje79
Berichten: 5

#2 , 27 jan 2009 14:48

hallo,
die vochtplek kan niet gebruikt worden om sneller uit u appartement te gaan, volgens mij
als er in contract iets staat van 'onderhoud verwarmingsketel, bedrag te betalen' dan ga er weinig kunnen aan doen.

groetjes

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 29 jan 2009 09:54

“1031.De huurder houdt voorlopig andermans zaak. Na het einde van het contract moet hij de zaak aan de verhuurder teruggeven..."(DEKKERS,R.,Handboek Burgerlijk Recht,Brussel Bruylant 1971,p.581).

‘Teruggeven’ omvat tegensprekelijk nazicht van het verschil tussen de staat waarin het pand ontvangen werd en deze waarin het teruggegeven wordt.

U dient dan aan te tonen dat de vochtdoorsijpeling bestond bij het ontvangen van het pand of later ontstond buiten uw schuld en met kennisgeving door u aan de verhuurder.

“Art.8...De gebruiker van een centraal stooktoestel moet :...4° Het centraal stooktoestel periodiek een onderhoudsbeurt laten geven in overeenstemming met de bepalingen in onderstaande tabel :
Centraal stooktoestel Nominaal Onderhouds-
gevoed met vermogen V frequentie
Vaste brandstof Alle Jaarlijks
Vloeibare brandstof > of = 20 kW Jaarlijks
Gasvormige brandstof > of = 20 kW Twee-jaarlijks
De tijd tussen twee opeenvolgende onderhoudsbeurten mag niet langer zijn dan de weergegeven onderhoudsfrequentie, vermeerderd met 3 maanden.”(8 DECEMBER 2006. - Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het onderhoud en het nazicht van stooktoestellen voor de verwarming van gebouwen of voor de aanmaak van warm verbruikswater).

‘De gebruiker’ is de huurder. Indien de verhuurder de vorige onderhoudsbeurt niet bewijst dan kan de huurder ervan uitgaan dat deze plaatshad net voor hij het verhuurde pand ontving.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Huren”