Wie betaalt nieuwe cover jacuzzi? Huurder of verhuurder

Mja
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Wie betaalt nieuwe cover jacuzzi? Huurder of verhuurder

#1 , 4 maand 6 dagen geleden (08 jul 2019 20:41)

Beste, ik huur sinds bijna 3j op basis van een 3-6-9j contract een woonst met een tuin. In de tuin staat een jacuzzi met een jacuzzi-afdekking(onder de blote hemel). Deze afdekking(ong 6j oud) is nu versleten. Wij vroegen de verhuurder om deze te vervangen(kost ong eur 500) maar de verhuurder beweert nu dat de snelle slijtage te wijten is aan een gebrekkig onderhoud: hij beweert dat wij, zoals hij gevraagd had, de cover voldoende hadden moeten beschermen door deze af te dekken met een plastieken zeil. Wie draait hier op voor de kosten? Mvg

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
KJ86
Berichten: 2058

#2 , 4 maand 6 dagen geleden (08 jul 2019 21:32)

De verhuurder had wel gevraagd om de cover te beschermen (bestaan zelf speciale hoezen voor). Je hebt dus verzaakt aan uw onderhoudsplicht. Daar tegenover staat wel dat het redelijk stom is van je verhuurder om een luxeproduct met veel onderhoud in het huurpand te integreren. Hij had een coverhoes kunnen voorzien in plaats van de opdracht mee te geven om er een zeil over te spannen.

Blaatpraat
Berichten: 3049

#3 , 4 maand 6 dagen geleden (08 jul 2019 22:41)

Aangezien het hier gaat over abnormaal snelle slijtage (zoiets gaat normaal minstens 10, gemiddeld 15 jaar mee), en er een gebrek aan onderhoud was, zou ik durven stellen dat jij als huurder hiervoor moet optreden.

Reclame

Terug naar “Huren”