gevolgen van verkoop van apprtement voor huurder

supernamy
Topic Starter
Berichten: 112

gevolgen van verkoop van apprtement voor huurder

#1 , 16 sep 2021 15:43

Een kennis van mij huurt een appartement van een vrouw die een half jaar geleden het appartement geschonken heeft aan haar broer. Sindsdien betaalt de huurder de huur op de rekening van de broer, maar heeft nog geen overeenkomst getekend met hem. De oorspronkelijke huurovereenkomst vervalt deze maand, en hij wou zo snel mogelijk verhuizen. Mag mijn kennis de opzegtermijn gewoon negeren? Is die oorspronkelijke overeenkomst überhaupt nog geldig, aangezien de verhuurder geen eigenaar meer is?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
LeenW
Berichten: 10915

#2 , 16 sep 2021 15:51

De overeenkomst blijft geldig, dus de opzeg zal volgens de vastgelegde termijnen moeten gebeuren.

Thomas Morus
Berichten: 4804
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#3 , 16 sep 2021 15:56

De nieuwe eigenaar heeft eenvoudigweg de plaats ingenomen van de vorige eigenaar en is daardoor in zijn plaats getreden. Het contract blijft geldig in al zijn aspecten.
WIJSHEID IS EEN VERHEFFENDE VORM VAN INTELLIGENTIE

Reclame

mava105
Berichten: 20839
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 16 sep 2021 16:28

Als de huurovereenkomst eind deze maand vervalt, en er werd geen opzeg gegeven, loopt die gewoon door in een nieuw langlopen contract van 9 jaar, met dezelfde voorwaarden. Enkle de naam van de verhuurder veranderd en het rekeningnummer waarop je dient te betalen.

bosprocureur
Berichten: 5984

#5 , 16 sep 2021 16:31

Tenzij.... als het oorspronkelijk huurcontract NIET geregistreerd werd, is er gewoon geen opzegtermijn voorzien, en mag uw kennis (of uzelf) zo vertrekken; dus wel een opzeg geven, geen maand of drie maand of zo wachten, en vertrekken. Ook geen vergoeding wegens opzeg.

Succes !

Trouwens, wanneer is de oorspronkelijke overeenkomst ingegaan ?

supernamy
Topic Starter
Berichten: 112

#6 , 16 sep 2021 16:41

Tenzij.... als het oorspronkelijk huurcontract NIET geregistreerd werd, is er gewoon geenopzegtermijn voorzien, en mag uw kennis (of uzelf) zo vertrekken; dus wel een opzeg geven, geen maand of drie maand of zo wachten, en vertrekken. Ook geen vergoeding wegens opzeg.

Succes !

Trouwens, wanneer is de oorspronkelijke overeenkomst ingegaan ?
Dank u allemaal! Hoe kunnen we achterhalen of het huurcontract geregistreerd werd?

CityBird
Berichten: 568

#7 , 16 sep 2021 18:14

[Dank u allemaal! Hoe kunnen we achterhalen of het huurcontract geregistreerd werd?
Registratiekantoor voor jouw regio contacteren, per mail of telefoon. Soms vraagt men hiervoor een kleine administratieve kost (10€ bv).

Je kan dat ook in MyFin zien als je inlogt, zou echter kunnen dat erg oude huurovereenkomsten hierin nog niet opgenomen zijn

Terug naar “Huren”