Welke rechtsregel of wettekst pas je toe?Bij het einde contract, het opmaken van de uitgaande plaatsbeschrijving of de afgifte sleutels, moet uw huisbaas een voorbehoud maken op onkosten die nog kunnen komen.
Is dit niet gebeurd, zal hij 7 maanden nadien geen factuur meer kunnen innen.
Over het ruimen van de beerput door ontstopping van één van de andere huurders, waardoor wij waterschade hebben gekend.Welke rechtsregel of wettekst pas je toe?Bij het einde contract, het opmaken van de uitgaande plaatsbeschrijving of de afgifte sleutels, moet uw huisbaas een voorbehoud maken op onkosten die nog kunnen komen.
Is dit niet gebeurd, zal hij 7 maanden nadien geen factuur meer kunnen innen.
Ik zie geen enkele regel die de verhuurder niet zou toelaten zeven maanden na het einde van de huurovereenkomst nog kosten aan te rekenen die ten laste zijn van de huurder voor de periode dat hij huurder was als hij niet uitdrukkelijk voorbehoud hiervoor gemaakt heeft.
@ BriannaP over welke kosten gaat het?
Thomas, deze kosten zoals door u aangehaald zijn kosten inherent aan het bewonen ; deze kunnen ten alle tijden verhaalt worden op de huurder door de verhuurder. Moet dus ook wel in het huurcontract vermeldt staan. In geval van TS gaat het volgens mij om een verzekeringsgeval ( verstopping veroorzaakt door mede bewoner en door ontstopping veroorzaakte schade bij TS )."Algemene kosten, zoals in dit geval ruimkosten, vallen ten laste van de VME ; dus niet de huurder maar de verhuurder."
Nu vergiste u zich toch ook grondig.
Waarop baseert u zich dat kosten die worden betaald door de VME niet mogen worden doorgetekend aan de huurder?
Als u gelijk hebt dan zou geen enkele kost mbt de gemene delen (dus ook niet het poetsen, elektriciteitsgebruik, enz.) kunnen doorgerekend worden.
In het uitvoeringsbesluit van 7 december 2018 bij het Vlaams Woninghuurdecreet staat trouwens een vrij uitgebreide (indicatieve) lijst van dergelijke gemeenschappelijke kosten en wat daarvan aan de huurder mag worden doorgetekend.
In #16 : haal ik ook al aan van ontbrekende schakels. En uw reactie is zeker opportuun.Aan TS, zeg eerst eens van wanneer je huurcontract is, werd dat getekend voor 1 januari 2019 of nadien. Zijn die kosten voor het herstellen van de waterschade of effectief voor het ruimen van de beerput. Het herstellen van de waterschade is iets voor de verzekeringen van die andere huurder die verantwoordelijk is voor de verstopping en die van de eigenaar.
Ook, iedereen spreekt hier altijd over VME enz. als ze het woordje appartement zien staan... Gaat het hier over een gebouw met enkel appartementen allemaal van dezelfde eigenaar, of inderdaad zo'n residentie met verschillende eigenaarsappartementen.
Over het ruimen van die beerput, daar heeft Think gelijk. Als het zo'n klein appartementsgebouw is van één eigenaar en je contract is van voor 2019 en er staat niks in over het ruimen van beerputten, dan is die kost in het algemeen inderdaad voor de eigenaar...