Huurwaarborg

Sarah Maria
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Huurwaarborg

#1 , 5 maand 2 weken geleden (13 aug 2019 13:59)

Beste,

Ik huurde een appartement tot en met 31/7/2019 (datum die in mijn opzegbrief staat en waarmee huisbazin akkoord gaat). Ik ben zelf uit het appartement verhuisd op 27/7/2019. De nieuwe huurster is er diezelfde dag ingekomen en kreeg die dag de sleutels. De huisbazin zei dat de nieuwe huurder en ik zelf een plaatsbeschrijving konden maken en dat dit niet via een firma moest. De nieuwe huurder beloofde de plaatsbeschrijving snel na de verhuis in orde te maken en naar mij door te sturen. Uiteindelijk stuurde ze pas op 9/8/2019 een document door met haar bevindingen en foto's (met daarop de datum 1/8/2019, wat niet correct is aangezien dit document niet dan werd opgesteld). Dit document is opgesteld tussen haar en de verhuurder.

Mijn huisbazin wou mijn huurwaarborg aanvankelijk terug geven en gaf aan dat ik hiervoor een afspraak moest maken. Toen ik haar contacteerde om effectief een datum af te spreken gaf ze ineens aan dat ze eerst met de nieuwe huurster de plaatsbeschrijving wou overlopen. Een uitgaande plaatsbeschrijving (tussen mij en de verhuurder) werd echter niet opgesteld. Wat kan ik het beste doen als ze schade op mij wilt verhalen en mijn huurwaarborg niet wilt terug geven?

Alvast bedankt!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Freshprince
Berichten: 393
Juridisch actief: Ja

#2 , 5 maand 1 week geleden (13 aug 2019 15:02)

Probeer te praten met elkaar en niet meteen juridisch van leer te trekken.
Probeer tot een redelijke regeling te komen door akkoord te gaan met wat terecht gevraagd wordt, d.w.z. een redelijke compensatie die rekening houdt met vetusteit.

Wat eventueel ten onrechte gevraagd wordt uiteraard betwisten.

De verhuurder is nalatig geweest door aan jou geen plaatsbeschrijving te vragen. Dat is enkel in jouw voordeel. Huurschade wordt nooit vermoed maar moet - in geval van betwisting - worden bewezen door de verhuurder.
Raadpleeg voor belangrijke juridische beslissingen altijd een advocaat (met specialisatie in desbetreffende materie) of bevoegde instantie, niet enkel een forum!

mava105
Berichten: 18704
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 5 maand 1 week geleden (13 aug 2019 15:54)

Leg een samenkomst vast met alle 3 partijen aanwezig. Verhuurder kan geen volmacht geven aan intrekkende huurder om de uitgaande PB op te maken met u. Verhuurder MOET daar bij aanwezig zijn om discussie zoals deze te voorkomen.

Reclame

Terug naar “Huren”