verhuren zonder contract

etienne de sutter
Topic Starter
Berichten: 1

verhuren zonder contract

#1 , 29 jun 2009 21:37

Ik verhuurde een appartement aan mijn zoon en zijn vriendin, zonder contract. De vriendin heeft sinds 7 juni het appartement verlaten; ze betaalde wel huur tot einde juni. Op dit ogenblik heeft ze daar nog steeds haar domicilieadres. Tot wanneer mag zij dit appartement betreden?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Bartie
Berichten: 263
Locatie: Regio Damme/Brugge

#2 , 29 jun 2009 23:03

Wat zijn de afspraken daaromtrent?

Er werd nooit een geschreven contract opgemaakt?
Dit bericht betreft geen officieel juridisch advies. Vaak hangt alles af van feitelijkheden, die pas uit lezing van de officiële gegevens blijken...

Franciscus
Berichten: 39724
Juridisch actief: Nee

#3 , 30 jun 2009 18:25

twee elementen door elkaar

1 = een contract ook stilzwijgend is een overeenkomst tussen partijen.
zolang zij haar belangen daar heeft mag ze daar binnen.
Zolang zij daar ingeschreven staat kan u ze daar niet buitenzetten.

De overheid - politie zal dat adres als haar woonst beschouwen.

Van het moment dat ze daar afgeschreven is - via dienst bevolking gemeente of via ambtelijke schrapping kwartierinspecteur is het niet meer haar woonst en kan u haar de toegang verbieden - vb door een ander slot te steken.

edoch als ze daar toch zou binnenzijn EN haar feitelijke belangen zijn daar nog ( hoe bewijzen) kan de politie haar daar NIET zomaar buitenzetten - problematiek van krakers.
iemand die zegt ergens te wonen en IN de woning is daar MOET de politie vanuitgaan dat zoiets correct is.

Het adres dat op een identiteitskaart staat is wel het officiêle adres maar vb ook mijn vakantiewoning ( eigendom familie) is onschendbaar.

U zal om ze buiten te krijgen bij weigering dus via de vrederechter moeten passeren om een uitvoerbare titel (vonnis) te krijgen.
Een deurwaarder kan dat dan uitvoeren en die kan op zijn beurt de openbare macht vorderen. Let wel dat is om hem te beschermen en mede voor uitvoering te zorgen.

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 01 jul 2009 11:27

“Art.3...§5...Zolang het huurcontract niet geregistreerd is na de termijn van twee maanden bedoeld in artikel 32, 5°, van het Wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten, zijn zowel de in het eerste lid bedoelde opzeggingstermijn als de in het tweede lid bedoelde vergoeding niet van toepassing...”(Woninghuurwet 20 februari 1991).

Ontheffing van opzeggingstermijn is geen ontheffing van opzegging. Zo lang de vriendin de huur niet opgezegd heeft blijft zij huurster en dus gemachtigd het appartement te betreden.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Huren”