waterschade door grondwater in huurappartement

rozemarijn
Topic Starter
Berichten: 4

waterschade door grondwater in huurappartement

#1 , 17 mar 2009 12:45

Onlangs kochten we een appartement, om zelf in te wonen. De huurders werden opgezegd, begin juli zullen we eindelijk in het appartement kunnen.
Omdat er een aantal aanpassingen zouden moeten gebeuren aan de electriciteit, gingen we zondag met een bevriende electricien langs in het appartement. De huurster vertelde ons toen dat er sinds 2 weken water in de kelder stond.
Volgens onze electricien, die meer van bouwen kent dan ons, zou het om grondwater gaan. Bizar genoeg is onze kelder de enige kelder die onder water staat.
We hebben dit al opgenomen met de syndicus, als het om grondwater zou gaan, valt dit volgens hem niet onder onze verzekeringspolis en moeten we, om herstellingen te mogen doen, de goedkeuring hebben van alle eigenaars in het gebouw.
Na deze lange situatieschets dan eindelijk de vraag:

De kelder staat vol gestouwd met spullen van de huurster, in kartonnnen dozen, op de natte keldervloer.
Kan de huurster ons in gebreke stellen en kunnen de kosten van de beschadigde spullen op ons verhaald worden?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 19 mar 2009 10:08

Uit ‘De huurders werden opgezegd’ leid ik af dat de eigendomsoverdracht reeds heeft plaats gehad en u dus eigenaar bent van de onder water staande kelder,die u verhuurt.

“Art.1721.Vrijwaring is verschuldigd aan de huurder voor alle gebreken van het verhuurde goed, die het gebruik daarvan verhinderen, ook al mocht de verhuurder die bij het aangaan van de huur niet hebben gekend. Indien door die gebreken enig verlies voor de huurder ontstaat, is de verhuurder verplicht hem daarvoor schadeloos te stellen.”(Burgerlijk Wetboek).

Onderzoek zorgvuldig in de verzekeringspolis van de Vereniging Medeeigenaars alsmede in deze van uzelf(indien hij bestaat) wat daarin bepaald is inzake eigenaarsaansprakelijkheid. Doe bij twijfel aangifte bij die verzekeraars,wat de syndicus ook moge beweren.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Huren”