Eveneens verzoeken te vermelden dat de werken die zijn uitgevoerd nadat jullie het pand hebben in ontvangst genomen ook als zodanig worden vermeld in de plaatsbeschrijving.
Even de dingen op een rij zetten want je stelt verschillende vragen.
- ondertekenen plaatsbeschrijving: dit doe je enkel op het immokantoor zelf op de datum dat je het gaat ondertekenen. (schrijf de datum in cijfers en eronder voluit en teken over beide.) Na het ondertekenen ervan vraag je onmiddellijk een kopie ervan. (niet buitengaan zonder) elke handgeschreven wijziging dien je te paraferen. (op die wijze kan er niets worden toegevoegd nadien)
- Schimmel en vochtigheid van de muren is een probleem waar huurders zeer zelden de oorzaak van zijn. Dit kan je op de volgende manier aanpakken: laat het immokantoor weten dat je de verantwoordelijkheid voor de schimmelvorming niet op je neemt en dat je bijgevolg bereid bent de afdeling woningzorg van de vlaamse gemeenschap te verwittigen om hierover uitsluitsel te krijgen. (zij doen dan onafhankelijk een onderzoek, dit is kosteloos maar brengt het risico met zich mee dat ze het pand onbewoonbaar kunnen verklaren als ze teveel fouten vinden. De immokantoren weten dit maar al te goed en vermijden en dergelijk onderzoek dan ook als de pest) Laat weten dat je binnen de 14 dagen na ontvangst van hen aangetekend wilt horen wat hun standpunt hieromtrent is en dat je bij gebrek aan antwoord woningzorg zult verwittigen.
- Verzoeken aan de immo dat de wijzigingen die zijn aangebracht na de inhuizing erin worden opgenomen met de duidelijke vermelding dat ze zijn uitgevoerd na de inhuizing.
Indien het immokantoor problemen maakt kan je voorstellen de plaatsbeschrijving opnieuw te laten uitvoeren door een onafhankelijke partij. (Ik dacht dat dit kon voor €80 per partij, maar weet niet zeker wie dat dit kon uitvoeren, zal ff checken of een ander groot licht

op het forum kan hier misschien op antwoorden)
Indien dit voor twist blijft zorgen hebt je maar één uitweg --> vredegerecht. Het is ook daarom dat je best alles via aangetekende briefwisseling of tegen ontvangstbewijs doet, dan heb je een ernstige bewijslast om voor te leggen want telefoontjes en gesprekken tellen voor de vrederechter niet.