Moeilijke situatie

Krw2016
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Moeilijke situatie

#1 , 22 mei 2016 20:18

Hallo iedereen,
7 jaar geleden kochten we een huisje die we helemaal vernieuwd hebben en waar we 3 jaar gewoond hebben en daarna gaan verhuren zijn. Vorig jaar, kwamen er nieuwe huurders in (contract 9 maanden) en sindsdien enkel problemen gehad. Geen enkele keer op tijd betaald om te beginnen. Geprobeerd om te schilderen en de rekening aan mij te geven. Gelukkig nooit ingelopen. Af en toe belde ze om door te geven wat er stuk was (door henzelf) en elke keer probeerden ze de kosten in mijn schoenen te schuiven. Maar nu... 31 maart kreeg ik AS om haar opzeg te doen (na 9 maanden daar te wonen dus). Ik heb het huurcontract te laat laten registeren, maar wel nog net voor ik de brief ontvangen heb. De plaatsbeschrijving heb ik niet laten registreren. Zij zegt dat ze die 2 maanden na haar 3 maanden opzeg daardoor niet moet betalen aan mij. Als ik de vrederechter er laat tussenkomen, zal ik deze zaak winnen? En nog iets.. Ik heb beslist om mijn huis te verkopen dus we zijn vorige week binnen gegaan met een schatter (op afspraak met hen he) en wat ik daar zag!!! Ons huisje, waar we zo veel tijd en geld ingestoken hebben, is helemaal uitgeleefd in minder dan een jaar! Onder andere een gat een deur, de tuin helemaal niet onderhouden, overal vuil, schimmel op de vensterbanken door de kamer niet te verluchten terwijl haar was daar hangt te drogen... Het rook er echt muf. Ook mn keukentafel stond buiten en het dienblad krulde er helemaal af. Ze moet er nu nog een maand wonen en ik heb haar gezegd dat het moet in orde zijn voordat ze er uit gaat. Ze zegt dat ze de deur zal herstellen maar volgens mij moet daar een nieuwe deur in? Er zit een hele vuist door! Vandaag zei ze nog dat wanneer ze haar wasmachine aansteekt, de electriciteit wegvalt. Dat ligt toch aan haar wasmachine? de electriciteit is aangelegd in 2010. Volgens haar moet ik dit ook laten nazien.
Wat denken jullie hier allemaal van? Welke stappen moet ik ondernemen?
Bedankt alleszins op voorhand
Groeten van een bezorgde verhuurder....

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
sloeberken
Berichten: 10285
Locatie: Erpe Mere

#2 , 22 mei 2016 20:46

(contract 9 maanden)
Moet dat geen 9 jaar zijn, in dit geval en als het geregistreerd was voor de opzeg de eerste maal aangeboden was door de postboden.
Dan is er een opzeg van 3 maand en een verbrekingsvergoeding van 3 maand, als de opzeg eindigt in eerste jaar, in tweede jaar is het 2 maand.
Kennis is nog geen wijsheid, dit komt door de jaren.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 24 mei 2016 11:32

“Art.3...§ 6.In afwijking van § 1 kan de huurovereenkomst schriftelijk worden gesloten voor een duur die korter is dan of gelijk aan drie jaar. Die huurovereenkomst is niet onderworpen aan de bepalingen van de §§ 2 tot 5. Zij kan slechts eenmaal, enkel schriftelijk en onder dezelfde voorwaarden, worden verlengd zonder dat de totale duur van de huur langer dan drie jaar mag zijn. Zij wordt beëindigd mits een van de partijen ten minste drie maanden voor het verstrijken van de in de overeenkomst bepaalde duur een opzegging betekent...”(Woninghuurwet 20 februari 1991).

‘31 maart kreeg ik AS om haar opzeg te doen (na 9 maanden daar te wonen dus)’

Die opzegging is slechts geldig indien de 9 maanden huur verstrijken op of na 30 juni 2016.

Verstrijkt die huur vroeger dan geldt:
“Art.3...§6...Niettegenstaande enig andersluidend beding of andersluidende overeenkomst, wordt bij ontstentenis van een tijdig berekende opzegging of indien de huurder het goed blijft bewonen zonder verzet van de verhuurder, zelfs in de veronderstelling dat een nieuwe huurovereenkomst wordt gesloten tussen dezelfde partijen, de huurovereenkomst geacht te zijn aangegaan voor een duur van negen jaar te rekenen van de datum waarop de aanvankelijke huurovereenkomst van korte duur in werking is getreden en is zij derhalve onderworpen aan de §§ 1 tot 5. In dat geval blijven de huurprijs en de andere voorwaarden dezelfde als die welke bepaald waren in de aanvankelijk gesloten huurovereenkomst van korte duur, zulks onverminderd de toepassing van de artikelen 6 en 7.”(Woninghuurwet 20 februari 1991).

Na het ontstaan van de overeenkomst kan u ze te allen tijde beëindigen ,met wederzijds akkoord.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Huren”