huurder

xantiatje
Topic Starter
Berichten: 2

huurder

#1 , 10 jul 2008 14:01

bedankt om te reageren Rene.
Wat ik me ook afvraag is mag de nieuwe eigenaar zomaar werken beginnen uitvoeren zonder mijn toestemming want tenslotte betaal ik huur en leef ik erin,kan hij dan zomaar terwijl ik gaan werken ben recht hebben om te eisen dat hij werken zal uitvoeren en ik moet zorgen dat hij binnen kan.
Heb ik als huurder dan geen rechten.
Ook ben ik benieuwd hoeveel dagen je hebt om de huur te betalen na de vastgestelde datum zonder dat men je kan aanklagen al betaal ik altijd stipt via domiciel maar ik vraag mij dat al jaren af hoeveel speling daar tussen kan zitten.tis misschien raar om te vragen maar toch vind ik dat eens nuttig om te weten.
Als de nieuwe eigenaar het contract heeft overgenomen van de oude eigenaar blijft dan alles hetzelfde en moet ik dan niet opnieuw tekenen of zo?
en blijft de datum van huur betalen dan hetzelfde als bij de oude eigenaars.
Zoveel vragen en zo weinig weet,tis om gek te worden als huurder,je weet nooit waar je staat of wat je te wachten staat hé.
Alvast veel dank voor de reactie :wink:

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JohnD
Berichten: 3584

#2 , 11 jul 2008 05:24

Het blijft zijn eigendom en als hij van plan is om die te verbeteren mag dat. Hij moet wel zorgen voor een minimale hinder. Hij kan ook die werken niet uitvoeren terwijl U bvb 's avonds thuis bent. Dat U moet zorgen dat niet hij, maar de personen die de werken komen uitvoeren binnenkunnen is logisch. U kan bvb zorgen dat er iemand thuis is bv kennis of familie terwijl die werken uitgevoerd worden. Dan hoeft U zelfs geen sleutel aan de eigenaar te overhandigen.

Normaal moet je de huur betalen op de dag die op je contract vermeld is. Indien je nu voor de helft van de maand betaald, moet je normaal niet vrezen dat de verhuurder je voor de vrederechter daagt, zeker niet als je het al geruime tijd zo doet zonder dat hij erover klaagt. Veronderstel dat je ergens al een groot aantal jaren woont en je betaalt steeds rond pakweg de 10de van de maand, zonder dat de verhuurder daarover klaagt (of in de praktijk kan bewijzen dat hij daarover reeds geklaagd heeft > AS bvb). Plots eist de verhuurder dat je stipt op de eerste van de maand moet betalen in het vervolg omdat het contractueel zo vastgelegd is. Je kan dan doodgewoon argumenteren dat het vanaf het begin een stilzwijgend akkoord tussen jou en de eigenaar was dat je rond de 10de mocht betalen. Het onrechtstreeks bewijs hiervan is dan bvb dat hij nooit geklaagd heeft gedurende al die jaren.

Bij de wisseling van eigenaar word er niets gewijzigd en blijven alle schriftelijke overeenkomsten gelden.

Reclame

Terug naar “Huren”