Factuur of offerte - geschil

Beze
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Factuur of offerte - geschil

#1 , 9 maand 2 weken geleden (27 feb 2019 11:39)

Na slecht uitgevoerde werken in huis heeft de uitvoerende firma hun fout toegegeven en bevestigd om de herstelling kosteloos te doen. Bovendien hebben ze schriftelijk ook bevestigd dat ze de extra kosten hieraan verbonden (herschilderen) ook zullen terugbetalen.

So far so good dus maar nu vragen ze wel om deze werken en kosten als factuur op hun naam in te dienen.

De schilderfirma die wij gecontacteerd hebben vindt dit een vreemde manier van werken. In gelijkaardige kwesties in het verleden hebben zij altijd eerst met een offerte (op naam van de plaats van uitvoering) gewerkt.

Bovendien weet de betrokken firma toch ook niet hoe hoog die factuur gaat zijn? Laat staan dat wij dus eerst dat bedrag gaan voorschieten om dan naderhand misschien te horen dat die factuur wel te hoog is.

Kan een firma op deze manier werken? Ik dacht dat er steeds eerst met een offerte gewerkt werd, die vervolgens goedgekeurd moet worden waarna je het geld krijgt om de werken te laten uitvoeren?

alvast bedankt voor de toelichtingen.

gr

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.