Pagina 1 van 1

Onbetrouwbare aannemer

Geplaatst: 05 feb 2019 21:48
door kevke1904
Vorig jaar april/mei zijn we in zee gegaan met een aannemer op aanraden van onze architect. De aannemer in kwestie ging akkoord om zowel ons huis als het huis van de schoonzus recht te zetten. Schoonzus was snel overtuigd en tekende, wij na lang twijfelen en op aanraden van de architect ook omdat deze aannemer de belofte maakte dat eind 2018 1 van de 2 huizen bewoonbaar zou zijn.

Al snel bleek dat hij zijn beloftes niet na kwam. De werken liepen enorme vertragingswerken op, zijn onderaannemer (grondwerken) betaalde hij niet correct en al de bouwmaterialen werden maar mondjes maat of verkeerdelijk geleverd. Gedurende het bouwproces werden verschillende fouten gemaakt. De attitude van de aannemer ging net als de bouw erg achteruit, grof, onbeleefd,.....

We waren al vrij achterdochtig maar dit alles maakte ons nog meer achterdochtig en zijn we de firma verder gaan doorlichten via kruispuntbank. Via kruispuntbank bleek deze firma correct wat betreft sociale lasten en staat omschreven als een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een maatschappelijk kapitaal van om en bij de 18.000€. Deze firma is gevestigd in Waals-Brabant. We zijn bij deze firma langs geweest en dit bleek enkel een postbus te zijn die op naam staat van een andere persoon dan de aannemer zelf. Wij begonnen te beseffen dat al deze signalen niet gunstig waren.
Ondertussen lag de bouw van mijn schoonzus volledig stil en werd er mondjes maat verder gewerkt aan onze woning (met de nodige bouwfouten en correcties). Tevens had hij via onderaanneming naar ons vermoeden illegalen aangenomen om de bouw vooruit te laten gaan. Ander gegeven is dat hij allerhande nevenactiviteiten heeft (import-export auto's,....). Tevens heeft hij geen eigendom want huurt alles.

De aannemer heeft een aanzienlijk voorschot al gekregen voor het uitvoeren van de werken. Tevens staat in het aannemingscontract geen opleverdatum.
Wij zouden niets liever willen dan het contract te verbreken, maar beseffen dat als we dit doen we ons voorschot nooit meer gaan terug zien. Via bepaalde bronnen hebben we vernomen dat hij zijn gelden doorsluist naar andere rekeningen van derde zodat dit niet te achterhalen is.

Ondertussen zijn we in contact gekomen met andere gedupeerden die hetzelfde verhaal ophangen, voorschotten vragen, onafgewerkte werven, niet meer komen opdagen,.... Onze architect zit zelf met zijn handen in het haar aangezien wij (net als de andere gedupeerden) op zijn aanraden deze aannemer hebben aangenomen.

In zijn contract staat hij ook ons dak gaat maken (waarvoor hij nog geen voorschot heeft gevraagd), maar wij willen kost wat kost niet meer verder met deze aannemer (aangezien zijn fouten in de bouw, onbetrouwbaar, komt dagen niet werken, beloftes niet nakomen, mondelinge opleveringsdatum......). In zijn contract staat dat er dan een boete van 20% van het bedrag dienen te betalen bij het verbreken (wat een aanzienlijk bedrag is).

We zijn ten einde raad door deze malafide praktijken, maar durven de werf momenteel niet stil leggen totdat ons voorschot opgemetst is.
Iemand ervaring hoe we deze malafide praktijken aan banden kunnen leggen?

Re: Onbetrouwbare aannemer

Geplaatst: 06 feb 2019 09:19
door mava105
Rechtbank is de enige oplossing, maar dan laat hij zich voor het vonnis wordt uitgesproken, al talliet verklaren