afspraken tuinanemer

Alainh
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

afspraken tuinanemer

#1 , 05 feb 2019 12:10

Met tuinaannemer wordt offerte ondertekend voor werken te laten uitvoeren voor bepaald bedrag met BTW inbegrepen . Mondeling vragen wij of alles er inzit geen meerkosten wat hij bevestigd. Enkel meer werken worden aangerekend in overleg. .
Eerste probleem dat aanvangsdatum altijd maar wordt uitgesteld zonder verwittiging aannemer. Uiteindekijk starten ze 3 maand na afgesproken datum.
Direct bij aanvang geeft hij een voorschot factuur voor de werken . Deze betalen wij binnen de week.
Elke dag werken ze. Bepaalde dingen wijzigen ze . als wij vragen of dat een meer kost is zeggen niets of valt allemaal mee . Zijn geen extra kosten.
De werken vorderen maar bepaalde zaken vragen ze ons niet en don ze op eigen houtje. Zonder onze toestemming. Als we steeds vragen of dat meerprijs is zeggen ze steeds nee, valt mee goede prijs. Van niets krijgen wij offertes.
Paar zaken vragen wij om te doen en dat weten we dat meerprijs gaat zijn maar offerte geven ze er niet.
Na meer dan maand zijn we ongerust en vragen wij of dat allemaal nog binnen de afgesproken prijs is.. Waarop ze zeggen zal een na rekenen. Op een avond geeft hij een berekening af zonder uitleg. Resultaat prijs bijna dubbel zoveel als oorspronkelijke afspraak.
Alles wat ze hebben uitgevoerd rekenen ze aan zoals veel dingen dat niet met ons is overlegd.. Wij wensen onderhoud. Daaruit komt voor dat hij prijs gaat bekijken.
Na 3 weken komt hij met zijn factuur wat tot dan toe de prijs is. Kunnen hier niet mee akkoord gaan. Onderhandelen en willen oorspronkelijke offerte dat ondertekend is + paar zaken dat wij gevraagd hadden om bij te doen. Komen hierbij mondeling nieuw bedrag overeen alles inbegrepen.
Tuinman laat 2 weken niets van zich horen en vraag ineens nog bijkomend voorschot op factuur. Wij waren bereid om voorschot te betalen, maar als wij om tussentijdse factuur vragen voor bedrag gaat het mis. Ineen komt hij op stappen terug en is gemaakt mondeling akkoord niet meer geldig en wenst hij volledige bedrag van factuur die hij heeft opgemaakt. gaan wij niet mee akkoord.
Ver boven afgesproken bedrag en budget. Zegt mijn probleem niet dan moet je maar gaan lenen bij de bank.
Resultaat werken zijn niet volledig afgewerkt en er moet nog gedeelte gedaan worden.
Daar en boven hebben zij bepaalde zaken beschadigd. Maar dat wimpelt hij weg met dat kan gebeuren bij werkzaamheden. Zijn daar niet meer akkoord.
Waardoor factuur nog zou oplopen. Zitten aan dubbele bedrag dan oorspronkelijk al.
Wat moet er nu gebeuren want zitten in inpasse. Wij moeten nu wel gaan reageren op zijn factuur voor deze verloopt .
Wat is eerste stap verder.
dank.
A

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
mava105
Berichten: 19214
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 05 feb 2019 12:28

Was dat een forfaitaire offerte, of één met vermoedelijke hoeveelheden?

Alainh
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 05 feb 2019 13:55

Was een officiële offerte. Werken beschreven vb. 100 m² volledige afwerking oprit met die bepaalde stenen dat bedrag. Nu bij zijn laatste factuur doet hij dat heel gedetailleerd van alles wat hij gebruikt heeft.
zijn officiële offerte was dat niet. alles wat hij ook maar kon gebruikt hebben rekent hij.

vandaar het grote verschil.
vandaar dat wij ook meerdere malen hebben gevraagd of dat in prijs was. waarop nooit duidelijk een antwoord laat staan offerte.

Reclame

Terug naar “Aanneming”