Aannemer geeft plots teken van leven

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 103

Aannemer geeft plots teken van leven

#1 , 09 jan 2019 15:07

Gezien vorig onderwerp gesloten is zonder antwoord, 2e poging:

Werk aannemer was gepland eind vorig jaar. Na veel vijven en zessen werd het werk uitgevoerd begin dit jaar. Daarna is men 4x moeten terugkomen om een scheve situatie recht te zetten, maar telkens zonder succes omdat men weigerde het werk grondig te herdoen. Nog voor hun laatste tussenkomst werd de eindfactuur gestuurd. Deze werd onmiddellijk betwist voor het deel dat nog niet afgewerkt was. Toen na hun laatste tussenkomst bleek dat de zaken nog steeds niet goed waren afgewerkt, werd daarnaast een borgstelling van 10% genomen op het totaalbedrag naast de reeds eerdere betwisting waardoor de volledige eindfactuur kwam weg te vallen (in onze opinie en als drukkingsmiddel).
We hebben toen een redelijke termijn van veertien werkdagen gegeven. De dag erop kregen we een mail dat we de week daarop reactie gingen krijgen om het probleem op te lossen. Dit was eind augustus.

Na 2,5 maand radiostilte, worden we opgebeld (oproep gemist) en krijgen we een e-mail waarbij men wilt langskomen om het probleem te bespreken.
Ondertussen is er na die mail met uitnodiging tot afspraak en reactie van ons dat dat we dit voor een allerlaatste keer willen toelaten en enkele dat voorstelden, terug volledige radiostilte. Doch blijven mij vragen open: Is onze borgstelling rechtsgeldig? Kan men hier nog iets tegen inbrengen om ons alsnog te dwingen de factuur te betalen

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
KJ86
Berichten: 2173

#2 , 09 jan 2019 15:53

Het bedrag dat je inhoudt, mag niet meer bedragen dan de waarde van de herstellingen die dienen uitgevoerd te worden.

IK stel voor dat je moeite doet om afspraken te maken rond de nodige herstellingen en dan is het afwachten of dat de afspraken gerespecteerd worden. Zoals je het beschrijft, lijkt het alsof dat je wel tevreden zou zijn als de aannemer niet meer reageert en de laatste factuur laat vallen. Dat kan je eventueel ook afspreken, maar dan moet er een document opgemaakt worden waarin de aannemer afstand doet van het recht om de totaalsom van de aanneming te vorderen.

mava105
Berichten: 19411
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 09 jan 2019 16:00

was de briefwisseling met die aannemer via aangetekende brieven? Gezien het probleem nog niet verholpen is, meen ik dat die inhouding van 10 % nog van tel is. Als je wilt dat de aannemer niet meer terug komt moet je hem vragen u een kredietnota over te maken

Reclame

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 103

#4 , 09 jan 2019 16:07

briefwisseling was via e-mail met ontvangst- en leesbevestiging.

de herstelling kost de aannemer sowieso meer dan het ingehouden gedeelte (betwist + borgstelling)

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 103

#5 , 09 jan 2019 16:09

IK stel voor dat je moeite doet om afspraken te maken rond de nodige herstellingen en dan is het afwachten of dat de afspraken gerespecteerd worden. Z
Wij hebben meer dan moeite gedaan om afspraken te maken. Het laatste contact dateert ook al van wederom 2 maand terug.

KJ86
Berichten: 2173

#6 , 09 jan 2019 16:30

Ik zit in de sector. Als je niet alle dagen gaat bellen tot dat je een afspraak hebt, zal er nog heel veel tijd overgaan.
reactie van ons dat dat we dit voor een allerlaatste keer willen toelaten
Uitspraken zoals bovenstaande kunnen niet van toepassing zijn op de bouwwereld want dan wordt er niets meer gerealiseerd. Constant jagen, smeken en ja-knikken moet je doen, zeker als je te weinig hebt ingehouden!

waterproof
Berichten: 224

#7 , 18 jan 2019 19:21

als hij terug zou beginnen, maak dan een contract op wat er moet gebeuren en binnen welke tijd, indien hij het contract niet nakomt, vervalt het contract en alle voorgaande

Terug naar “Aanneming”