Aannemer geeft plots teken van leven

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 103

Aannemer geeft plots teken van leven

#1 , 16 nov 2018 10:02

Werk aannemer was gepland eind vorig jaar. Na veel vijven en zessen werd het werk uitgevoerd begin dit jaar. Daarna is men 4x moeten terugkomen om een scheve situatie recht te zetten, maar telkens zonder succes omdat men weigerde het werk grondig te herdoen. Nog voor hun laatste tussenkomst werd de eindfactuur gestuurd. Deze werd onmiddellijk betwist voor het deel dat nog niet afgewerkt was. Toen na hun laatste tussenkomst bleek dat de zaken nog steeds niet goed waren afgewerkt, werd daarnaast een borgstelling van 10% genomen op het totaalbedrag naast de reeds eerdere betwisting waardoor de volledige eindfactuur kwam weg te vallen (in onze opinie en als drukkingsmiddel).
We hebben toen een redelijke termijn van veertien werkdagen gegeven. De dag erop kregen we een mail dat we de week daarop reactie gingen krijgen om het probleem op te lossen. Dit was eind augustus.

Deze week, na 2,5 maand radiostilte, worden we opgebeld (oproep gemist) en krijgen we een e-mail waarbij men wilt langskomen om het probleem te bespreken. Moeten wij hier op ingaan (geen zin om weer maanden aan het lijntje gehouden te worden)? Is onze borgstelling rechtsgeldig? Kan men hier nog iets tegenin brengen om ons alsnog te dwingen de factuur te betalen?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.