Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Grootmoeder
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Bouwaanvraag tegen gehouden zonder overtreding

#1 , 2 weken 3 dagen geleden (26 okt 2018 14:40)

Mijn dochter heeft een bouwgrond gekocht via de gemeente. De gemeente heeft de bouwschriften zelf gemaakt.
Nu heeft mijn dochter met haar architecte een bouwaanvraag ingediend.
Er zjjn nergens overtredingen gemaakt op het plan. Maar de achterbuur wil niet dat er een grote muur van 3 m hoog op de scheiding gebouwd wordt, voor berging en aansluitend pergola terwijl de voorschriften van de gemeente dit wel in hun voorwaarden hadden vermeld dat dit mocht . Dus op stedenbouw hadden ze een positief advies gegeven en de klacht niet ontvankelijk verklaard.
Maar op schepencollege hebben ze de bouwaanvraag nog steeds niet goedgekeurd ( verkiezingen en familie van de burgemeester).
Ben nu als moeder zelf naar de burgemeester gegaan en die zei doodleuk, dat als mijn dochter de muur met gevelsteen van de buren op haar kosten laat zetten, dat de bouwaanvraag ok is. Dit is toch onzin
Zij hoeft toch niet het deel van de buren te betalen. Ze weten dat zij alles had geregeld om in november te starten met de bouw. En daar proberen ze alles tegen te houden, zodat ze door de knieën gaat.

LennieK
Berichten: 446
Juridisch actief: Nee

#2 , 5 dagen 13 uur geleden (07 nov 2018 09:37)

Dat is nochtans heel normale procedure. Als je zelf kiest om iets te bouwen op de scheiding, dan moet het aan twee kanten mooi zijn. Dan moet je niet als een egoïst jouw kant mooi maken, en de kant van de buur in lelijke snelbouw laten staan (of iets anders). Dus ja, ze zal dat moeten afwerken in de facadesteen van de buren. Als ze goed overeenkomt met de buren, dan vraagt ze aan hen om die stenen te voorzien. Soms is het namelijk niet eenvoudig om een kleine partij facadesteen aan te kopen.

Dus, zet die steen moet snelbouw, werk hem aan de ene kant af met haar facadesteen (of hout, of crepi…) en aan de kant van de buren met wat zij willen en leg er een stevige deksteen op. Dan zit je voor decennia goed.

mava105
Berichten: 16039
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 5 dagen 13 uur geleden (07 nov 2018 10:09)

Heb ooit een procedure gewonnen tegen een buur, die een 6 meter hoge muur had gebouwd in snelbouw Terwijl op het plan gevelsteen was voorzien. Die muur keek uit op een binnenterras van een grote horecazaak, en was natuurlijk geen zicht. Buurman heeft naderhand een deftige gevelafwerking moeten voorzien van de rechter (Sierpleister) Hij heeft ook een paar dagen sluiting van de zaak moeten vergoeden, en de volledige opkuis van koer en zaak binnen, want alle materialen (stellingen, pleister enz...) moesten via de zaak worden aangevoerd) Heeft hem veel meer gekost dan de meerprijs van de gevelsteen ipv de snelbouw)

Reclame

Terug naar “Aanneming”