Offerte in eenheidsprijzen, factuur in regie

fisherZ
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Offerte in eenheidsprijzen, factuur in regie

#1 , 10 maand 2 weken geleden (02 okt 2018 17:01)

Hallo, wij ontvingen van onze plakker een offerte met daarop de eenheidsprijzen voor plafond, muur, cement, etc... per vierkante meter of per lopende meter. Geen forfaitaire prijs. Er stond ook geen vermelding van het uurtarief per persoon op.
De werken zijn uitgevoerd, wij ontvingen zonet een factuur met de berekening van de werken in regie. Op de factuur staat dus de prijs van het gebruikte materiaal en ook de daguren. Niets dat vermeld was op de factuur kon ik terugvinden in de offerte die we ontvangen hebben.

Mag dit? Is dit wettelijk? Ik heb het gevoel dat de plakker nu gelijk wat op zijn factuur kan zetten, terwijl wij akkoord zijn gegaan met de prijzen die hij hanteerde op zijn offerte.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
berenod
Berichten: 854

#2 , 10 maand 2 weken geleden (02 okt 2018 18:56)

Ge kunt dan gebaseerd op de offerte zelf eens kijken hoeveel vierkante meter muren en plafonds hij gedaan heeft en de uitkomst vergelijken met de factuur die hij nu stuurt?

ganapathi tantra
Berichten: 1258

#3 , 10 maand 2 weken geleden (03 okt 2018 05:16)

Opletten natuurlijk dat ge niet duurder uitkomt als je gaat werken aan eenheidsprijzen want dan kan letterlijk elke vierkante cm worden geteld voor het effectief uitgevoerde werk aan diezelfde eenheidsprijs.
Maar de aannemer had zich inderdaad moeten houden aan facturatie per eenheid. Onwettelijk of niet doet niet ter zake. Dit is geen crimineel feit hé. Dus eerst checken aan de hand van uw meetstaat of nog beter alles checken aan de hand van de woning zelf want in meetstaten zitten over het algemeen een pak fouten.
Belangrijk is niet wie je bent maar wel wie je kent

Reclame

Terug naar “Aanneming”