aannemer wil werken niet meer uitvoeren

Tommer
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

aannemer wil werken niet meer uitvoeren

#1 , 01 jun 2017 20:10

Een aannemer is de badkamer komen renoveren. De werken zijn goed uitgevoerd maar het resultaat voldoet niet zan onze verwachtingen. We beslissen om nog verdere aanpassingen te laten doen. Het gaat concreet om het verleggen van een opbouw afvoerbuis zodat die langs het plafond onder komt te liggen.

Hiervoor moeten 2 betonboringen door de welfsels gebeuren, de bestaande afvoer bad en keuken verlegd worden (nieuwe pvc buizen) en moet het stuk waar de oude buis lag en uitgekapt is, betegeld worden (vloer en wand). Tegelijkertijd willen we ook een stopcontact verleggen en enkele electriciteitskabels onder de vloer wegwerken. Dit alles was eerst omkast, wat ons dus niet beviel.

Ik heb aan deze aannemer een offerte gevraagd voor deze meerwerken, alsook aan 3 andere aannemers om een vergelijk te hebben. Echter omdat de aannemer de situatie goed kent had die mijn voorkeur.

De aannemer belt me op en zegt dat hij geen offerte kan maken, maar de werken in regie wil uitvoeren omdat hij niet kan inschatten hoe lang de boringen duren. Hij schat mondeling dat het een 500 euro zal kosten.

Nadat ik de 3 andere offertes heb beslis ik om met de oorspronkelijke aannemer voort te gaan en vraag wanneer hij de werken kan uitvoeren. Op 20 april schrijft hij per sms dat het op 11 mei kan.

Ter voorbereiding van die werken laat ik door een electricien de electriciteit al verleggen, waarbij we de bestaande afvoerbuis moeten afslijpen om in de vloer te kappen voor de kabels.

Op 4 mei komt de aannemer de werken nog eens bekijken. Hierbij brengt hij een collega mee die voor hem de gaten zal boren en wat ander voorbereidend werk zal doen. Ik overhandig dan ook de sleutel van de flat zodat ze er vrij binnen kunnen. Het betreft een huurflat die volledig gerenoveerd werd en sinds begin mei te huur staat.

In de weken die volgen contacteer ik de aannemer hoe de werken vorderen. Omdat het erg druk is, lukt 11 mei niet, maar zouden de werken op enkele avonden uitgevoerd worden.

Op 24 mei belt de aanemer mij op om te zeggen dat hii de werken niet wil of kan uitvoeren. Zijn collega die de gaten moet boren heeft er geen tijd meer voor, en zelf zit hij overvol met enkele projecten die opgeleverd moeten worden.

Hierdoor ben ik 1 maand verloren (er was een andere aannemer die op 5 mei had kunnen komen); bovendien ligt de afvoer open en is vloer en wand niet afgetegeld waardoor de flat niet verhuurd kan worden.

De aannemer verbreekt het contract. Er is geen schriftelijke offerte maar wel akkoord over uitvoetingsdatum en intentie dat de werken ook uitgevoerd zullen worden.

Wat kan ik nu doen? Eisen dat contract uitgevoerd wordt binnen redelijke termijn of schadevergoeding eisen indien hij contract wil verbreken? Welk bedrag kan ik eisen? Als zoiets zou escaleren, naar welke rechtbank kan ik dan gaan (vrederechter)? Op welk ogenblik kan ik een andere aannemer vastleggen?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.