Verantwoordelijkheid

mondeo17
Topic Starter
Berichten: 26

Verantwoordelijkheid

#1 , 27 feb 2017 18:32

Beste, ik heb een appartement te koop staan. Er wordt een nieuwbouw opgetrokken tegen onze blok aan. Door deze werkzaamheden is er overal water binnengesijpeld in onze gemeenschappelijke hall. Hierdoor haken potentiële kopers af natuurlijk. Maar de bouwheer van de nieuwbouw is naar het schijnt failliet. Hoe kan dit het beste aangepakt worden? Moet onze syndicus hiervoor een oplossing zoeken?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Sirkii
Berichten: 3868

#2 , 21 mar 2017 16:18

Waterschade : syndicus moest al lang de blokpolis aangeschreven hebben om in aktie te treden. Brandpolis zal de vervolgschade betalen doch als er aansprakelijke derde (die beschermende maatregelen moest nemen voor de blote gemeenschappelijke muur) failliet is dan zal je als VME niet anders kunnen dan dit zelf te betalen. Blokpolis zal in dat geval (als de termijnen niet verstreken zijn) een schadeclaim bij de curator van de failliete bouwfirma neerleggen maar verwacht daar maar niet te veel van ;-( .

Reclame

Terug naar “Aanneming”