aannemer - e-mail dat hij afziet van verdere samenwerking

nieuwbouw
Topic Starter
Berichten: 14

aannemer - e-mail dat hij afziet van verdere samenwerking

#1 , 12 sep 2013 16:47

Is een e-mail waarin de aannemer zegt dat hij afziet van verdere samenwerking wegens gebrek aan vertrouwen in hem rechtsgeldig, maw is onze overeenkomst nu verbroken.

We denken dat hij hier bewust op aangestuurd heeft wegens teveel werk (hij stelt zijn werk al maanden uit). Ons vertrouwen in hem is ook zoek en we zouden graag iemand anders aanstellen om het werk af te maken. Wat moeten wij nu doen ?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Sirkii
Berichten: 5818

#2 , 13 sep 2013 21:31

'k Zou 'm aangetekend bevestigen dat je akkoord bent met de mail waarin hij zegt dat hij afziet van verdere samenwerking en dat - indien hij niet binnen de 14 dagen reageert - het kontrakt ontbonden is. Stuur de brief ook per gewone post.

'k Zou dit doen om 200% zeker te zijn dat 'm niet met schadeclaims op de proppen komt wegens niet honorering van een afgesproken kontrakt.

Lees wel nog eens wat er in het kontrakt staat qua opzeggingsclausules.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 14 sep 2013 08:20

“Art.1134.Alle overeenkomsten die wettig zijn aangegaan, strekken degenen die deze hebben aangegaan, tot wet. Zij kunnen niet herroepen worden dan met hun wederzijdse toestemming of op de gronden door de wet erkend. Zij moeten te goeder trouw worden ten uitvoer gebracht.”(Burgerlijk Wetboek).

‘de aannemer zegt dat hij afziet van verdere samenwerking’ + ‘we zouden graag iemand anders aanstellen‘

Deel hem bij aangetekend schrijven mede dat u toestemt in zijn afzien van verdere samenwerking vermeld in zijn e-mail die u opneemt in uw brief. Hiermee eindigt uw overeenkomst.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

nieuwbouw
Topic Starter
Berichten: 14

#4 , 14 sep 2013 19:38

En hoe zit het dan met schadevergoedingen ?

Wat als wij kunnen bewijzen dat hij gelogen heeft en te kwader trouw was en na confrontatie hiermee door als dan maar zelf de overeenkomst heeft opgezegd ?

Terug naar “Aanneming”