verkeerd geplaatste sifonput

senna
Topic Starter
Berichten: 1

verkeerd geplaatste sifonput

#1 , 02 feb 2007 10:49

Vorig jaar zijn wij verhuisd naar een nieuwbouwwoning. Sedert anderhalve maand hebben we voortdurend last van een verstopt toilet.
Ontstoppingsdienst verschillende keren geweest, uiteindelijk met een camera in de buizen geweest om te kijken van waar het probleem komt. Blijkt dat er tussen de buizen van de aannemer en de aansluiting van de gemeente een sifonput zit die ervoor zorgt dat alle 'vuiligheid' blijft hangen met verstopping tot gevolg. De aannemer zegt dat hij die put daar niet geplaatst heeft, gemeente en landmeter beweren hetzelfde. Die put is ook op geen enkel plan terug te vinden. Omdat wij hierdoor al veel kosten gehad hebben, en wij niet van plan zijn om hier zelf voor op te draaien, zouden we de persoon die de put geplaatst heeft in gebreke willen stellen. Vraag is nu of we ?berhaupt een kans maken en wie moeten we dan in gebreke stellen, aangezien iedereen beweert dat het niet van hem is en er op de plannen niks voorzien is ? Graag een antwoord, wij worden langzamerhand moedeloos .... Alvast bedankt !

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Wil je een analyse van jouw juridische situatie? Jureca staat voor je klaar. Bestel eenvoudig online en bespaar. All-in prijs €125. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Koenraad
Berichten: 21
Contacteer: Website

#2 , 02 feb 2007 16:12

Van in ingebreke stelling enzomeer weet ik niet veel, en raad ikzelf niemand aan omdat je dan nog maanden en jaren verder bent zonder dat het probleem wordt verholpen.Te oordelen aan je stelling is het weeral een welles/nietes spelletje en sta je niets verder met je probleem.
Kan deze geen oplossing zijn : http://www.bouwverzoening.be/index.php?st=index ?

Verder stel ik je meteen een technische oplossing voor. Ben je zelf geen klusser (of gebuur, vriend, collega ) ? De oplossing is zo te lezen snel verholpen door de sifon weg te halen en door te verbinden.
Een sifon wordt in principe geplaatst als stankafsluiter, maar die kan je wel anders maken, als er werkelijk zo'n stankhinder is.
Kan je aan die sifon niet aan? Is er geen deksel? Een verzonken sifon plaatsen is uit ten boze natuurlijk, en als die er is, is dat werkelijk geplaatst door iemand met weinig kennis of iemand die zich niets aantrekt van de latere gevolgen.
www.woonforum.be

Reclame

Terug naar “Aanneming”