Lek

Lek

twix
Topic Starter
Berichten: 1

Lek

#1 , 27 okt 2006 17:35

Een heel jaar lang hebben wij in heel ons huis last gehad van vochtige muren en vloeren. We hebben 2 lekinspecties (290 euro) laten doen, maar er was blijkbaar geen lek. Geen enkele aannemer durfde ons garantie te geven en kon ons dus niet helpen. Er is ons aangeraden om alles zelf te onderzagen en de houten vloeren uit te breken, alsook in de tuin te draineren. Wij hebben dan maar een bouwlening aangegaan en de werken zelf opgestart.
Nadat wij al heel wat van deze werken achter de rug hadden, ontdekten wij zelf een lek in het afvoersysteem onder het bad. De verzekering stuurde een expert en die stelde vast dat er inderdaad een lek was. Na een maand liet hij ons weten dat wij 4790 euro konden krijgen voor de werken aan het bad en de vloer van de aanpalende kamers. Dus geen vergoeding voor de werken die het lekdetectiebedrijf ons aangeraden heeft.
De expert heeft in zijn verslag niet gesproken over de foute diagnose van de lekinspecties omdat hij zegt dat er geen waterkering onder ons huis zou aangebracht zijn en wij hen dus niet aansprakelijk kunnen stellen voor een deze toch wel verkeerde diagnose. Dus ook de lekinspectie moet door ons zelf betaald worden.
Wij hebben aan de werken die reeds gedaan zijn al meer geld uit- gegeven dan wat de verzekering zou vergoeden. Nu wordt ons aangeraden om een tegenexpertise te laten gebeuren, maar de kans bestaat dat dit nadeliger wordt doordat het er nu allemaal minder erg uitziet na enkele werken al gedaan te hebben. Kunnen wij eventueel met een pro deo advocaat deze lekinspecteurs aanklagen en maken wij dan kans op een positieve afloop ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
koen999
Berichten: 719

#2 , 04 nov 2006 16:55

Ik betwijfel dat u de lekinspecteurs kunt ten laste leggen dat zij het lek niet gevonden hebben, de technieken die zij gebruiken laten maar toe een lek van een redelijk debiet te vinden. Is dat debiet kleiner dan kan hun apparatuur dat niet "zien" .

anderzijds kan ik uit uw relaas opmaken dat zij u verzekerd hebben dat er geen lek was en u de werken aangeraden hebben zonder voorbehoud

het hangt er vanaf of u dat allemaal op papier heeft

zoniet geef ik u vrijwel geen kans

Reclame

Terug naar “Aanneming”