Nieuwbouw

simpel
Topic Starter
Berichten: 7
Locatie: Willebroek

Nieuwbouw

#1 , 11 sep 2006 19:21

Het betalen van een nieuwbouw (appartement) gebeurt in schijven. Normaal moet de laatste schijf betaald worden na de oplevering. In mijn geval staat in de akte, alles moet betaald worden vooraleer de sleutel wordt overhandigd. Is het juist dat in dergelijke gevallen de bouwheer de laatste schijf op een aparte rekening moet storten die hij enkel na oplevering mag krijgen ? En niet, hoe kan ik zaken die niet afgewerkt zijn of gebreken vertonen laten uitvoeren ? Het priv? gedeelte is slechts voorlopig opgeleverd, de gemeenschappelijke delen zijn zelfs nog niet voorlopig opgeleverd en dit na 2 jaar.
Bedankt ,
Simpel

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Wesley
Berichten: 294

#2 , 26 sep 2006 17:30

Ik neem aan dat u valt onder de Wet Breyne

(d.i.: aankoop van een eigendom bestemd tot bewoning en mits verplichte betalingen voor verlijden notari?le akte)

U moet maximaal 5% van de koopsom voorschot betalen.
U moet slechts betalen naarmate de vordering van de werken.

Stel verlijden akte: voor 10% afgewerkt (conform attest architect) dan moet u slechts 10% waarde constructies plus waarde grond betalen.

Daarna facturatie naarmate vordering werken (50% afgewerkt - 50% betalen).

Oplevering gebeurd volgens de bepalingen in de akte (compromis). Maar, niet afgewerkt, geen betaalverplichting. Er moet altijd een definitieve oplevering volgen, minimum 1 jaar na de voorlopige ?n na oplevering van de gemene delen.

Wellicht koopt u sleutel op de deur. Er kan ge?ist worden dat alles wordt betaald bij de akte MAAR dan moet het ook 100% afgewerkt zijn.

Werkt u - in ontwijking van de Wet Breyne (wat ik vrees in uw geval) - met een afzonderlijke aannemingsovereenkomst?

Ik zou u zeker aanraden eens bij uw notaris langs te gaan en concreet uw rechten op te vragen. Weet, mocht uw notaris dezelfde zijn als v.d. verkoper, u altijd recht hebt op een eigen notaris.

Reclame

Terug naar “Aanneming”