tuinarchitect

Tante P
Topic Starter
Berichten: 1

tuinarchitect

#1 , 29 aug 2006 20:22

Ik contacteerde een aantal tuinarchitecten voor ontwerp tuin. Op 10 augustus is er iemand langsgeweest om naar de tuin eens te kijken en om een vrijblijvend gesprek te hebben. Nadat wij onze wensen kenbaar maakten en hij zijn werkvoorwaarden, spraken we voorlopig af op 24 augustus bij hem om naar een aantal realisaties te kijken. Hij nam een plan van onze grond mee en zou tegen 24 augustus ook een eerste ontwerpschets maken. Dit geheel vrijblijvend. Nadat mijn echtgenoot en ikzelf dit echter met elkaar bespraken, hebben wij besloten toch nog geen prioriteit te stellen aan een tuinarchitect (we hebben pas een nieuwbouw) en nog wat af te wachten gelet op het feit dat we eigenlijk nog andere primerende kosten hebben. Wij hebben dan ook op 16 augustus naar de tuinarchitect gebeld met deze mededeling. De tuinarchitect was echter boos en eiste dat hij zijn reeds gemaakte kosten zou terugkrijgen. Wij hebben geen schriftelijke overeenkomst. Bovendien was onze volgende afspraak pas op 24 augustus. Op zijn website - en trouwens tijdens het eerste verkennende gesprek - staat duidelijk het volgende te lezen "We starten steeds met een volledig vrijblijvend bezoek ter plaatse zodat wij ons een degelijk beeld kunnen maken van de toestand en de integreerbaarheid van de wensen van de klant. Mondeling zullen wij reeds enkele voorzichtige voorstellen doen over onze visie op het groenproject. Dan geven wij u rustig de tijd om alles even te laten bezinken".

Onze vraag nu ; heeft de tuinarchitect inderdaad het recht om ons zijn kosten terug te vragen ? Kan hij ons iets maken ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Wesley
Berichten: 294

#2 , 28 sep 2006 11:48

Vrijblijvend staat gelijk aan kosteloos. Het is aan de architect een ondertekende tekst voor te leggen waarbij u instemd kosten te betalen.

Reclame

Terug naar “Aanneming”