Aannemer geeft plots teken van leven bis, tris of ...

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 99

Aannemer geeft plots teken van leven bis, tris of ...

#1 , 5 maand 2 weken geleden (27 jun 2019 20:44)

Voorgeschiedenis zie :viewtopic.php?f=37&t=98311&p=564965#p564965

Plots terug teken van leven en ze komen morgen langs. Ondanks dat de redelijke termijn eigenlijk al lang verlopen is. Kunnen wij het volgend eisen? :

- Dat zij een kwalitatief eindproduct leveren door de verkeerd geïnstalleerde elementen te vervangen door nieuwe (en een betere fundering te voorzien) en de beschadigde elementen herstellen of vervangen door nieuwe;
- Dat zij ontegensprekelijk verantwoordelijk worden gesteld voor alle schade die ze hierbij berokkenen aan onze woning, dak, terras etc. Indien men zorgvuldig en voorzichtig te werk gaat, moet het ons inziens mogelijk zijn om deze "herstelling" uit te voeren zonder schade te berokkenen, doch dit zal zeker een aardig aantal extra manuren kosten.
- Dat hiervoor een contract wordt opgesteld, inclusief einddatum en dat indien bij deze einddatum er nog steeds geen kwalitatief resultaat geleverd is, alle openstaande bedragen en verbintenissen komen te vervallen? (niet dat het openstaand bedrag voldoende is om bv de herstelling via een andere aannemer te laten gebeuren)

Alvast bedankt voor jullie advies!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 18495
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 5 maand 2 weken geleden (28 jun 2019 11:21)

Over welk soort werken gaat het eigenlijk. Heb je in uw vorige topic niet vermeld. Je eist om de fundering et vervangen. Wil dat zeggen dat alles wat erop staat terug dient afgebroken te worden?
µIk zou hem laten werken, en pas als zijn eindfactuur komt hem volledige een lijst sturen met alle opmerkingen die dienen opgeloste te worden tegen uiterlijk XX/XX/XXXX. Eens die datum versteken stap je naar de vrederechter met de eis alles in goede staat te brengen.

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 99

#3 , 5 maand 2 weken geleden (28 jun 2019 11:25)

Het gaat om veranda glaswerk met bovenbouw in alu. Bovenbouw is geplaatst op de latjes van de roostering plat dak en niet op een vlakke onderbouw (fundering) waardoor alles scheef staat. En vlekken op de hoekprofielen.

Eindfactuur is al lang gekomen (was factuur augustus 2018) die we betwist hebben en borg gesteld hebben met redelijke termijn (14 werkdagen). Men heeft toen niet langsgekomen en na enkele maanden terug gebeld (najaar 2018); toen hebben we ze nog een kans gegeven maar zijn ze weer niet tot een afspraak gekomen en weer maanden geen nieuws tot 1 gemiste oproep in mei waar ik door vergetelheid niet op gereageerd had. En nu dus terug contact.
Laatst gewijzigd door DJSirMatthew op 28 jun 2019 11:27, 1 keer totaal gewijzigd.

Reclame

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 99

#4 , 5 maand 2 weken geleden (28 jun 2019 11:26)

Dus als ik je goed begrijp, hadden we in augustus al naar de vrederechter moeten stappen? Maar kan die iets "afdwingen"? Want ze houden ons maar aan het lijntje. En komt een vrederechter nog tussen in geschillen tussen particulier & handelaar/aannemer?

denlowie
Berichten: 14695
Juridisch actief: Nee

#5 , 5 maand 2 weken geleden (28 jun 2019 11:37)

Normaal zal dit ondernemingsrechtbank worden..
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 99

#6 , 5 maand 2 weken geleden (28 jun 2019 12:14)

Normaal zal dit ondernemingsrechtbank worden..
Op initiatief van de handelaar dan? Want wij zijn niet van plan om extra kosten te maken ten opzichte van een partij waarin al het vertrouwen in weg is en die, indien we ze nog toelaten werken uit te voeren, in staat zijn om verdere schade te berokkenen, oa aan ons nieuw aangelegd terras.

denlowie
Berichten: 14695
Juridisch actief: Nee

#7 , 5 maand 2 weken geleden (28 jun 2019 12:32)

Ja natuurlijk als je niet betaalt zal hij je normaal dagvaarden,

Hij is aanzet nadat je je factuur hebt geprotesteerd.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 99

#8 , 4 maand 2 weken geleden (24 jul 2019 22:39)

Dus ze zijn hier 3 weken terug langsgekomen met zaakvoerder erbij. Hij was akkoord dat het allesbehalve goed afgewerkt was en wou het nog in orde brengen voor ons. Hij vroeg of we nog het uitstaande bedrag wilden betalen eens de werken afgerond waren. Ik stelde een commerciële geste voor om een % korting te krijgen. Het cijfer leek hem meer dan aannemelijk (dus wsl weer te braaf geweest), waarop hij beloofde een e-mail te sturen met het voorstel tot herstelling etc. 3 weken later nog steeds niets aangekregen...

Terug naar “Aanneming”