Waterschade

club25
Topic Starter
Berichten: 83

Waterschade

#1 , 7 maand 2 weken geleden (30 apr 2019 08:48)

Er is vorige week iemand langsgekomen om naar het vochtprobleem te komen kijken op ons eerste verdiep en 99 % gaat het over een leiding die lekt.

Die persoon werkt samen met een waterlekdetectie bedrijf die hij zou willen inschakelen om ons probleem op te lossen.

Nu heb ik gezien dat wij hiervoor gedekt zijn door onze brandverzekering en die spreken ook over een waterlekdetectie dat er zou gestuurd worden maar mijn vraag is nl niets weerhoudt er ons toch van om voor het bedrijf van die persoon te gaan zodat we een deftige offerte krijgen ipv misschien een offerte van dat bedrijf van de verzekering dat misschien voor een minimum bedrag gaan wat soms is in schadegevallen.

Wij zouden dan met deze offerte naar de verzekering gaan en daarop verder werken.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
father b
Berichten: 930
Juridisch actief: Nee

#2 , 7 maand 2 weken geleden (30 apr 2019 09:26)

Bij waterschade eerst de verzekering op de hoogte stellen. De makelaar zal u kunnen meedelen wat te doen.
En of de maatschappij een lekdetectie zal doen met een door hun aangestelde firma.
Lees ook de algemene voorwaarden van de polis.
Sommige verzekeringen zullen offerte nagaan, andere niet. Indien u zonder hun toelating een lekdetectie laat doen; zou het goed kunnen dat u voor factuur opdraait.
Verzekering zal bij een schadebedrag van + € 750.00 waarschijnlijk zeker een expertise laten verrichten.
Zou in de eerste plaats mijn makelaar inlichten en zijn raad opvolgen, indien ge geen problemen voor uitbetaling zult krijgen.

lucas123
Berichten: 406

#3 , 7 maand 2 weken geleden (30 apr 2019 09:44)

Als je de lekdetectie via de verzekering laat doen dan betaald deze ook de detectie als er effectief een lek in de leidingen zit. Die lek-detectiebedrijven doen normaal niet de herstelling. Hiervoor laat je dan normaal een offerte opstellen door een ander bedrijf dat wel herstellingen doet (nadat dus het lek is vastgesteld door het eerste bedrijf). Die offerte kan je ook weer ter goedkeuring voorleggen aan de verzekeraar. In mijn geval betaalde de verzekering zowel de detectie, de herstelling van het lek, als de schade (volledige hal terug behangen, alhoewel maar op 1 muur een vochtplek was). Als je zonder goedkeuring van de verzekering een eigen bedrijf aanstelt voor de detectie, heb je het risico dat ze je niet terugbetalen....volg dus best de werkwijze die de verzekering oplegd...

Reclame

Milo72
Berichten: 979

#4 , 7 maand 1 week geleden (03 mei 2019 12:16)

Er is vorige week iemand langsgekomen om naar het vochtprobleem te komen kijken op ons eerste verdiep en 99 % gaat het over een leiding die lekt.
Die persoon werkt samen met een waterlekdetectie bedrijf die hij zou willen inschakelen om ons probleem op te lossen.
Een "specialist" stelt een probleem vast, waarbij je "toevallig" de diensten nodig hebt van het bedrijf waarvoor hij werkt / waarmee hij samenwerkt ? Gaan er dan geen alarmbellen af ?

Ik zou de suggesties van de verzekering volgen: laat hen maar de oorzaak van de vochtproblemen vaststellen EN het hele geval betalen.
niets weerhoudt er ons toch van om voor het bedrijf van die persoon te gaan
Dat klopt, maar dan is de kans m.i. behoorlijk groot dat de verzekering dit niet zomaar zal betalen.
Ik ben geen jurist - mijn posts zijn dus enkel gebaseerd op mijn eigen mening en gezond verstand

father b
Berichten: 930
Juridisch actief: Nee

#5 , 7 maand 1 week geleden (03 mei 2019 13:11)

Ik zou de vorige reacties au serieux nemen. Eerst de blokpolis inschakelen = uw makelaar. Verzekering stelt lekdetectie aan en de oorzaak zal door hun specialist vastgesteld worden.
Uw schade, de lekdetectie en de schade bij de buurman om waterinfiltratie te voorkomen zullen gedekt worden door de maatschappij. U bewandelt de omgekeerde weg. Verzekering betaalt en stelt de algemene voorwaarden op.
Indien de schade voorkomt door een gemeenschappelijke leiding; wordt de VME vergoed voor de herstelling en valt ook de franchise ter hare laste ( dit in tegenstelling de oorzaak bij uw buur ligt, betaalt hij de franchise ).
Dus volg aub de verzekerings rules.

Terug naar “Aanneming”