Bouw geschillen

AnaïsKimberly
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Bouw geschillen

#1 , 05 jun 2024 19:51

In 2020 werd onze woning die gebouwd werd door B. ( Naam firma verwijderd - JurecaBE - moderator gedeeltelijk opgeleverd.In 2022 was de definitieve oplevering te Drongen. We zijn volledig leek in de bouwsector vandaar dat we alles uit handen hebben gegeven en vertrouwen hadden in de aannemers. Hier schetsen we even kort het probleem: We hebben in onze woning last van herhaaldelijke verstoppingen die al jaren aan de gang zijn terwijl we er nog maar 4 jaar wonen. Na wat heen en weer mailverkeer met de dienst naverkoop en bouwkundige advies kunnen wij volgende zaken aankaarten: 1) De putten liggen niet op de plaatsen zoals te zien op de rioleringsplannen.
Dit is een verborgen gebrek. Het is zo dat de 4 putjes vooraan in de oprit loodrecht op de garage zitten en niet in de voortuin recht op de voordeur zoals op de rioleringsgrondpannen staat.
2) 2 van de 4 toezichtskamers waren op amateuristische wijze "afgewerkt". Geen ophoging, geen deksels of zelfs niet voorzien van een goedkope PVC afsluiting. Er werden 2 dunne plankjes hiervoor gebruikt die op het moment van de oplevering niet meer zichtbaar waren wegens puin die er op lag. Deze 2 plankjes werden nooit gezien door de tuinaannemer M Naam firma verwijderd - JurecaBE - moderator ). En doordat de putjes onder de planken niet op de correcte positie zitten als getekend op de rioleringsgrondpannen, valt hen ook niets te verwijten lijkt ons.
Met deze 2 vaststellingen willen wij aantonen dat B. Naam firma verwijderd - JurecaBE - moderator wel degelijk verantwoordelijk is voor ons rioleringsproblemen.

Echter weerleggen zij deze 2 argumenten met de volgende woorden: Gelet wij geen exacte kennis hebben van de omgevingswerken, plaatsen wij enkel ‘bescherm-platen/deksels’ gedurende bouwperiode. Effectieve schacht-verhogingen/toezichtkamers/deksels/… worden gedurende de omgevingswerken geplaatst. De rioleringsplannen zijn synoptisch & worden technisch bijgesteld in functie van de werfsituatie (diameter betontanken / wachtleidingen / kruisingen van riolering / aansluitpeilen / positie openbare riolering / … ) Wij verwijzen naar de nota op de verso-zijde van het getekende Proces Verbaal der voorlopige oplevering: “De bouwheer verbindt er zicht toe om alle inrichtingen van buitenverhardingen te bestuderen in samenspraak met de architect …. “

Kunnen wij nog meer actie ondernemen? Momenteel voelen wij ons als leken in de bouwsector machteloos en in de steek gelaten door onze bouwfirma. We hopen alsnog dat we beroep kunnen doen op de 10 jaar aansprakelijkheid die ons beschermd voor dit soort gebreken. We wensen dan ook dat er zo snel als mogelijk actie wordt ondernomen. Concreet vragen wij aan B. Naam firma verwijderd - JurecaBE - moderator een interventie voor het blootleggen van de 2 controlekamers en hen correct toegankelijk te maken zodat wij als bouwheer deze kunnen onderhouden. Alvast bedankt om de tijd te nemen om dit te lezen.
Groetjes Anaïs en Kimberly

mava105
Berichten: 22392
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 05 jun 2024 20:21

andaar dat we alles uit handen hebben gegeven en vertrouwen hadden in de aannemers.
Niet slim om zoveel vertrouwen te hebben in de aannemers. U gaat te biechten bij de duivel.
Waar is uw architekt in dit plaatje?
En putjes die al meer dan 4 jaar zichtbaar uw tuin liggen, zijn geen verborgen gebrek.

pho450
Berichten: 204

#3 , 09 jul 2024 16:50

1) De putten liggen niet op de plaatsen zoals te zien op de rioleringsplannen.
Dit is een verborgen gebrek. Het is zo dat de 4 putjes vooraan in de oprit loodrecht op de garage zitten en niet in de voortuin recht op de voordeur zoals op de rioleringsgrondpannen staat.
2) 2 van de 4 toezichtskamers waren op amateuristische wijze "afgewerkt". Geen ophoging, geen deksels of zelfs niet voorzien van een goedkope PVC afsluiting. Er werden 2 dunne plankjes hiervoor gebruikt die op het moment van de oplevering niet meer zichtbaar waren wegens puin die er op lag. Deze 2 plankjes werden nooit gezien door de tuinaannemer M. En doordat de putjes onder de planken niet op de correcte positie zitten als getekend op de rioleringsgrondpannen, valt hen ook niets te verwijten lijkt ons.
Met deze 2 vaststellingen willen wij aantonen dat B. wel degelijk verantwoordelijk is voor ons rioleringsproblemen.
Tenzij je meer info hebt dan dat je hier schrijft, doe je dat mijn inziens niet. Enkel het feit dat de putten niet exact liggen zoals aangegeven op het rioleringsplan wil nog niet zeggen dat dit effectief een probleem is. Wat de aannemers schrijft klopt op zich dan ook. Rioleringsplannen worden vaak aangepast aan de omstandigheden, die bij het maken van het plan nog niet gekend waren.

Reclame

Terug naar “Aanneming”