Geen "Algemene Voorwaarden" aanwezig bij ondertekenen van offerte/contract van tuinaannemer.

ma0
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

Geen "Algemene Voorwaarden" aanwezig bij ondertekenen van offerte/contract van tuinaannemer.

#1 , 30 jul 2022 13:44

Hallo,

Vraag i.v.m. de “Algemene Voorwaarden” die bij ondertekenen van offerte/contract van tuinaannemer NIET aanwezig zijn, zowel op papier als op zijn website.
Wat bij discussies, welke wettelijke rechten hebben wij?

1. Wat zijn de voor- en nadelen voor beide partijen wanneer een offerte/contract (tuinaanleg) getekend wordt zonder bijgevoegde “Algemene Voorwaarden” van de tuinaannemer?

2. Welke “Algemene Voorwaarden” worden wettelijk toegepast bij discussies, als tuinaannemer geen eigen “Algemene Voorwaarden” heeft, en zijn deze wettelijke “Algemene Voorwaarden” ergens te bekomen of te lezen?

3. Wat zeker doen of niet doen als tuinaannemer geen “Algemene Voorwaarden” heeft, zowel op papier als op website van tuinaannemer, bij ondertekenen van offerte/contract?

4. Wat met de vraag van tuinaannemer naar een voorschot op offerte/contract zonder “Algemene Voorwaarden?
Bv: Enkel een voorschot (max. bedrag?) mogelijk na leveren van (een deel) materiaal voor aanvang van de werken, … of een andere (wettelijke) mogelijkheid?

Alvast dank voor uw antwoord!!

LYNX XX
Berichten: 1431
Juridisch actief: Nee

#2 , 30 jul 2022 14:27

Een firma die geen algemene voorwaarden voegt bij de offertes of contracten moet u niet ondertekenen voor akkoord = carte blanche. Vooraleer een contract of offerte te tekenen eerst de algemene voorwaarden ter inzage of invoeging vragen. Firma's die het niet doen links laten liggen. Vermijden alzo discussies achteraf en bij facturaties.
Op uw strepen staan ( voor eigen veiligheid achteraf ).
Offerte volledig in detail : materialen - prijzen - uurloon - duurtijd - begintijd en eindtijd - desnoods schadebeding bij laattijdige uitvoeringen - voorschotten .

Reclame

Terug naar “Aanneming”