Schade geval nieuwbouw onderaannemer

Mxxh
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Schade geval nieuwbouw onderaannemer

#1 , 19 nov 2020 20:23

Beste,

Ik ga de situatie kort schetsen. Wij zijn in februari 2020 in ons aangekocht nieuwbouw appartement ingetrokken. In april 2020 merkten wij plots waterschade op aan de muren rond de badkamer.
Schade werd erger, bleek een grote fout van de onderaannemer te zijn die de leidingen heeft geplaatst. De bron van de problematiek werd aangepakt. Maar de gevolgschade is nog steeds enorm. Ondertussen blijft dit maar aanslepen, en loopt de communicatie tussen de 3 partijen erg stroef (onze syndicus, aannemer en onderaannemer). Wij hebben de verzekering van de syndicus aangesproken om ons te vertegenwoordigen.

Ondertussen leven wij al maanden met beschimmelde muren en rotte parket. Echt geen gezonde toestanden. En weinig positieve vooruitzichten om dit snel opgelost te krijgen. De onderaannemer was zelfs niet aanwezig op de laatste schadeopmeting met de experts.

Alles staat gedocumenteerd op mail en fotomateriaal. Kan een advocaat ons in deze situatie vooruit helpen? Onze verzekering (syndicus) bied geen rechtsbijstand.

Mvg,

Max

lukasi
Berichten: 355

#2 , 20 nov 2020 09:50

Je eigen verzekering en advocaat aanstellen.
Verzekering syndicus gaat zijn broodheer vertegenwoordigen, niet jullie.

En wat gaat meer indruk maken : jouw aangetekend schrijven naar X of het aangetekend schrijven van JOUW advocaat naar X ?

Reclame

Terug naar “Aanneming”