Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
waterproof
Berichten: 174
Reputation: 0

Re: regenpijpen niet aangesloten wegens fout op plan

#16 , 1 week 2 dagen geleden (13 mar 2018 14:54)

Hopelijk heb je alles aangetekend gemeld en als je gaat dagvaarden, zowel aannemer als architect dagvaarden.

Bart Vissers
Berichten: 1432
Reputation: 2
Juridisch actief: Nee

#17 , 1 week 1 dag geleden (14 mar 2018 01:12)

waterproof schreef:Hopelijk heb je alles aangetekend gemeld en als je gaat dagvaarden, zowel aannemer als architect dagvaarden.

Als het over een conceptiefout gaat, zijn beide hoofdelijk aansprakelijk. Waardoor het zou moeten volstaan om slechts één van beide (degene met het meeste middelen) te dagvaarden.
Deze kan met een eis tot tussenkomst de andere partij alsnog dagvaarden (of nadien trachten gedeeltelijk te verhalen bij veroordeling).

(PS: ingebrekestelling moet niet aangetekend gebeuren, maar dat is wel aan te bevelen ifv het bewijs).
Ik heb absoluut geen probleem met foute antwoorden. Ik maak ze ook. Dat is een leerproces.
Wat me wel stoort zijn zij die eigenlijk wel beseffen dat ze fout zaten, maar stijfkoppig volhouden zonder een juridische onderbouw te geven.

waterproof
Berichten: 174
Reputation: 0

#18 , 1 week 1 dag geleden (14 mar 2018 13:43)

Aangetekend is altijd aan te raden in discussies.
Wat betreft dagvaarden van zowel aannemer als architect, een goede advocaat gaat dit altijd doen. Mijn ouders hadden dit gedaan en gelukkig maar, hun aannemer laat zich in daling gaan en zo hebben ze hun schadevergoeding van de architect gekregen, die er voor verzekerd is. Je moet natuurlijk wel bewijs hebben dat architect in de fout is gegaan en dit hoeft niet altijd over conceptiefouten alleen te gaan. Goede advocaat dat heb je nodig

Reclame

waterproof
Berichten: 174
Reputation: 0

#19 , 1 week 1 dag geleden (14 mar 2018 13:44)

Srry, daling moet natuurlijk faling zijn

Terug naar “Aanneming”