Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
nems
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

wat indien gedagvaarde niet betaalt?

#1 , 11 maand 3 dagen geleden (12 nov 2017 11:25)

hallo,

ik heb een kelder laten droogleggen maar die is nog nat en een aangetekende brief werd al verstuurd om die persoon ingebreke te stellen met de vraag het opnieuw te laten doen, maar zonder reactie. Indien we hem dagvaarden om geld terug te kunnen eisen, is dat verzekerd dat we ons geld terugzien of kan het zijn dat die persoon blijft negeren, wat gebeurd er dan? En zou er eventueel gesuggereerd kunnen worden dat de kelder verbeterd is ondanks niet helemaal droog dat de gedagvaarde toch niet (alles) moet terugbetalen?

Ik vraag mij gewoon af of het de moeite is om te dagvaarden, want ik wil niet meer geld verliezen aan advocaat- en gerechtskosten...

Sirkii
Berichten: 2773

#2 , 11 maand 3 dagen geleden (12 nov 2017 11:41)

Je kan eerst de geschillencommissie bouwen proberen. Dit is een goedkope procedure.

Procederen is pokkeduur: Je moet naar de vrederechter die een (door u voor te schieten) expert zal aanstellen om een expertise uit te voeren en advies te formuleren over het al dan niet in de fout gegaan zijn van de aannemer. Etcetc.

Bv. Als de offerte/bestelbon enkel het uitvoeren van werken opgaf (bv bezetten met product x) dan zal je ws geen zaak hebben rond waterdichtheid. Mogelijks is het geen grondwater die door de vloer/muur binnenkomt maar doorsijpelend regenwater, etc.

Je kan eens langsgaan bij een advocaat voor een (betalende) consultatie doch dergelijke zaken zijn veelal twijfelachtig en als de aannemer ondertussen failliet gaat is het “game over”

Je kan ook eerst een (te betalen) neutrale vochtexpert laten langskomen voor een advies over alsnog uit te voeren werken om t waterdicht te krijgen.

nems
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

#3 , 11 maand 3 dagen geleden (12 nov 2017 12:22)

Bedankt voor de reactie. Dat is wel straf dat je zo'n zaak sowieso meteen verliest indien desbetreffende persoon failliet gaat..

Reclame

iota
Berichten: 372

#4 , 11 maand 3 dagen geleden (12 nov 2017 12:25)

Je 'verliest' die zaak niet, er valt dan gewoon niets meer te halen.

denlowie
Berichten: 10957
Juridisch actief: Nee

#5 , 11 maand 3 dagen geleden (12 nov 2017 15:01)

nems schreef:Bedankt voor de reactie. Dat is wel straf dat je zo'n zaak sowieso meteen verliest indien desbetreffende persoon failliet gaat..


De gemeenschap moet toch niet betalen omdat er iemand in faillissement gesteld word.

Dit is altijd het risico van het spel !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

nems
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

#6 , 10 maand 4 weken geleden (16 nov 2017 10:08)

Hangt het ervan af wanneer het bedrijf failliet gaat: voor je officieel dagvaardt of in de periode dat je moet wachten vooraleer je voor de rechtbank moet verschijnen?

nems
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

#7 , 10 maand 3 weken geleden (18 nov 2017 21:52)

*bump*

denlowie
Berichten: 10957
Juridisch actief: Nee

#8 , 10 maand 3 weken geleden (18 nov 2017 22:25)

nems schreef:Hangt het ervan af wanneer het bedrijf failliet gaat: voor je officieel dagvaardt of in de periode dat je moet wachten vooraleer je voor de rechtbank moet verschijnen?


Het speelt geen enkele rol wanneer de aannemer failliet gaat, als hij failliet gaat na u dagvaarding en na het vonnis dan heb je ook niks, alleen als hij voor je dagvaarding failliet gaat spaart u de kosten van de deurwaarder en van het dagvaarden.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanneming”