Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
gio
Topic Starter
Berichten: 3
Reputation: 0

Boeteclausule

#1 , 11 maand 1 dag geleden (18 mei 2017 19:11)

Hallo,

We zijn op dit moment in het proces een nieuwbouw te laten plaatsen. Echter is er nu al een vertraging opgelopen van maar liefst 9 maanden!

Ik zal gewoonweg met de deur in huis vallen. We beschikken niet over een boeteclausule waarin gestipuleerd staat wat de "boete" zou zijn bij het niet opleveren van de afgesproken datum.

De vraag is nu; kunnen wij juridisch gezien aanspraak maken op een compensatie? We hebben een vastgelegde datum van opleveringen in het contract en kunnen aantonen dat de aannemer en producent (beton) toegeven dat zij in vertraging zijn. Het bewijs hiervan is onder andere dat wij een addendum laten opstellen hebben die hen verplicht om op een specifieke datum de laatste fase op te leveren.

Echter zijn we nu in totaal al wel 9 maanden verloren.

Graag jullie advies betreffende verplichte compensatie (al dan niet via de rechtbank).

Bedankt!

Groeten,

Gio

Reclame

Terug naar “Aanneming”