Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
waterproof
Topic Starter
Berichten: 180
Reputation: 0

ontbinden contract en garantie

#1 , 1 jaar 2 maand geleden (20 apr 2017 11:03)

Wij hadden een duidelijk contract met een aannemer met bepaling wat er moest gebeuren én een duidelijke termijn om de werken uit te voeren. Het contract werd door alle partijen ondertekend. Er staat ook duidelijk vermeld dat, indien de uitvoeringstermijn niet gerespecteerd wordt het contract kan ontbonden worden door beide partijen?
Groot deel van de werken zijn gebeurd én betaald. Een paar zaken wil hij echter niet verder afwerken omdat om welke reden ook. Wij hebben hem verschillende malen de kans gegeven om toch alles af te werken, tevergeefs, hij weigert.
Wij hebben dan een mail gestuurd om het contract te ontbinden volgens de overeenkomst. Nu zegt hij dat, als wij het contract ontbinden, de garanties op de geleverde (én betaalde) werken vervallen.

Klopt dit?

Bedankt

ganapathi tantra
Berichten: 1250
Reputation: 0

#2 , 1 jaar 1 maand geleden (23 apr 2017 18:45)

Neen dat is niet waar maar ik zou het toch raar vinden dat een aannemer zonder reden zijn opdracht niet wil afwerken.
Hier zit mi een addertje onde rhet gras
Belangrijk is niet wie je bent maar wel wie je kent

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanneming”