Inbeslagname motor.

zhoraindy1
Topic Starter
Berichten: 8

Inbeslagname motor.

#1 , 1 jaar 1 maand geleden (09 dec 2018 18:23)

Beste forumleden, kent er iemand van jullie de wetgeving i.v.m. het volgende.
Heeft politie/boswachter het recht om een motor inbeslag te nemen als je, al dan niet bewust, rijdt op een plaats die verboden is voor gemotoriseerd verkeer? Motor is in orde met inschrijving, verzekering en bestuurder heeft een geldig rijbewijs. Geen wildcrossen dus, enkel met een motor die wettelijk in orde is op een verboden plaats gereden.
Reacties in de zin van "je had daar maar niet moeten rijden" gelieve niet te reageren dan. In Belgie is dat niet altijd even duidelijk.
Als ik met mijn auto verkeersbord C1 of C3 negeer, wordt mijn auto ook niet in beslag genomen, maar krijg ik enkel een boete.
Bosdecreet maakt me ook niet veel wijzer.
Graag enkel serieuze en gemotiveerde reacties met eventueel bewijzen uit bosdecreet, strafwetboek, verkeersreglement......whatever.
Alvast bedankt.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Etak
Berichten: 109
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 jaar 1 maand geleden (09 dec 2018 19:00)

Ik zou me eens bevragen bij een raadsman, lees of google eens beslagrecht door een boswachter

Sirkii
Berichten: 3582

#3 , 1 jaar 1 maand geleden (09 dec 2018 19:10)

Elke 4x4 liefhebber, quadrijder, ... weet hoe vlijtig boswachters zijn met inbeslagnames en dat die daartoe de bevoegdheid hebben. Vooral waalse boswachters zijn daar bedreven in (decreet Ludgen)

Googel eens bv “boswachter voertuig in beslag nemen” en een wereld van informatie zal voor je opengaan.

Wat ik weet (maar natuurlijk nog nooit moeten testen heb want ik blijf met m n terreinwagens uit de bossen) is dat je via de politierechtbank een handlichting kan vragen; maw vrijgave voertuig en enkel een geldboete (en de kosten van takeling en stalling) omdat inbeslagname disproportioneel is tov de begane overtreding. Best via gespecialiseerde advocaat. Uw motor recupereren gaat je dus wel wat geld kosten.

Reclame

Inazuma
Berichten: 5681
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#4 , 1 jaar 1 maand geleden (09 dec 2018 21:26)

Dat kan en gebeurde al ...

Terug naar “Andere”